Jovanovic vrea un debut fericit cu Oltchim in Liga Campionilor - foto eurohandbal.ro (Supercupa Romaniei)

OLTCHIM IA STARTUL VINERI IN GERMANIA, IN SEZONUL 2011/12 AL LIGII CAMPIONILOR! LOTUL DEPLASAT DE CAMPIOANA, INFO SI TOTUL DESPRE ADVERSAR – MAI JOS!

Buxtehuder SV – CS Oltchim Rm.Valcea, Hamburg (GER), ora 20:00 (Romaniei), Direct pe Digi Sport 2. UPDATE: 11-13 PAUZA! UPDATE 2: 20-24 FINAL!

Comentati partida pe CHAT-ul eurohandbal.ro!

Oltchim o va înfrunta in prima partida, în deplasare, pe vicecampioana Germaniei, Buxtehuder SV, echipă considerată a fi cea mai slabă din grupa formaţiei vâlcene, din care mai fac parte Dinamo Volgograd şi finalista Ligii Campionilor din sezonul trecut, Itxako. Declaratia Presedintelui Petre Berbecaru, inainte de noul sezon in LC – mai jos!

Nemţoaicele de la Buxtehuder au venit din calificări, acolo unde au reuşit să producă surpriza şi să lase acasă pe vicecampioana Ungariei – Debrecen, care ar fi fost o solutie economica mult mai avantajoasa pentru formatia noastra. Elevele lui Radu Voina au plecat spre Germania joi dimineaţă, pe calea aerului, cu escală la Budapesta cu un lot format din 16 jucatoare (atat cat este voie pe foaia oficiala de joc). Din formatie vor lipsii la acesta partida Smedescu, Geiger si Gatzel – Han, lasate in afara lotului de selectionerul Voina, dar si Neagu (inca nerefacuta dupa operatia la umar).

Oltchim pleacă la drum în această nouă ediţie de Champions League având la dispoziţie 19 jucătoare:

Portarii Talida Tolnai, Mihaela Smedescu şi Sanela Knezovic, Valentin Ardean şi Iulia Curea (extreme stânga), Ramona Farcău, Adriana Nechita şi Iulia Managarova (extreme dreapta), Ionela Stanca, Oana Manea şi Ekaterina Vetkova (pivoţi), Adina Fiera şi Marija Jovanovic (interi stânga), Yeliz Ozel, Aurelia Brădeanu şi Roxana Han (centri), Oana Chirilă, Melinda Geiger şi Patricia Vizitiu (interi dreapta). Vedeta nationalei noastre si a campioanei – Cristina Neagu, va revenii probabil pe teren doar dupa desfasurarea acestei faze a competitiei (prima runda a grupelor CL)

Meciul de debut al campioanei se va juca la Hamburg, pentru că sala din Buxtehuder nu este omologată pentru meciuri de LC. În mod normal presiunea nu va fi una mare pentru chimiste, la meci urmând să vină nu foarte mulţi spectatori. Cele două formaţii s-au mai întâlnit până acum într-o singură dublă manşă, chiar într-o semifinală de Challenge Cup. Nemţoaicele s-au calificat, atunci in finala, după o partida de infarct la Râmnicu Vâlcea, care a avut nevoie de prelungiri şi de aruncări de la 7 metri!

Meciul de vineri va fi arbitrat de o bridadă din Danemarca formată din Malene Krolekke şi Karina Cristiansen în timp ce observator EHF a fost delegat austriacul Edeltraut Bertholt. În cealaltă partidă a rundei de debut a Grupei D, rusoaicele de la Dinamo Volgograd vor primi vizita finalistei Ligii Campionilor din sezonul trecut, Itxako Estella.

Buxtehuder – adversara formaţiei chimiste, poate miza pe 18 jucătoare: Lone Fischer, Isabell Klein, Randi Bulau, Maxi Hayn, Jana Krause, Diane Lamein, Sahra Lamp, Friederike Lutz, Katja Langkeit, Antje Lenz, Stefanie Mellbeck, Melissa Luschnat, Sina Namat, Swenja Louwers, Lisa Prior, Jessica Oldenburg, Jana Stapelfeldt şi Josephine Techert. Partea dreapta a formatiei formata din jucatoarele Stefanie Mellbeck si Isabell Klein (internationale germane), este punctul forte al team-ului adversar al Oltchimului, in aceasta prima etapa! Vicecampioanele Germaniei au pierdut in ultima etapa din competitia interna clar in fata lui HC Leipzig – fosta reprezentanta in LC in sezonul trecut.

S-AU DISTRAT CU VICECAMPIOANA JOLIDON CLUJ!

Oana Manea şi compania au ţinut cu tot dinadinsul să şteargă imaginea destul de proastă creată după primele partide din campionat şi cele disputate cu Naţionala la Cupa Mondială din Danemarca şi să impresioneze la primul meci disputat în sala modernizată din Rm. Vâlcea, cea care va putea găzdui de acum înainte peste 3000 de suporteri. Jocul practicat de chimiste i-a multumit pe spectatori, vazut prin prisma rezultatului, deoarece s-au mai comis şi greşeli, în faţa unui adversar totusi modest – desi este vicecampion, însă a fost cu siguranţă, mult mai bun decât cel practicat de elevele lui Voina în precedentele partide, in turneele amicale din Germania, dar si la Cupa Mondiala.

Principalele marcatoare pentru Oltchim in partida de campionat de miercuri: Yeliz Ozel -7g, Ionela Stanca – 6g, Oana Chirila Soit – 6g, Marija Jovanovic – 6g.

Petre Berbecaru – Presedinte Oltchim: “Formatia noastra are obiectiv Finala Ligii Campionilor in acest sezon si credem ca echipa s-a intarit prin venirile lui Bradeanu, Soit, Vetkova (campioana mondiala), Jovanovic (capitan Buducnost). Toate aceste iucatoare  transferate, au venit la Oltchim cu o mare experienta internationala, ceea ce ne da sperante ca vom putea atinge acest obiectiv. Am avut insa probleme de omogenizare, pe care am incercat sa le reparam in turneele amicale efectuate in aceasta vara. In mare, acest lucru a fost reusit, dar mai sunt unele lucruri tactice de pus la punct. Trebuie sa ramanem concentrati in aceasta luna pentru ca avem un program incarcat. La fel ca si celelalte adversare favorite pentru calificarea in Grupele principale (Itxako si Dinamo), ne-am impus sa obtinem ambele puncte din Germania si credem ca este realizabil acest lucru!” a spus acesta pentru postul national de Radio

Meciurile din prima etapă a Ligii Campionilor feminin 2011/2012 (30.09. – 02.10.11):

Grupa A:

Byassen – Midtjylland
Thuringer – Buducnost Podgorica

Grupa B:

Viborg – Larvik
Podravka Koprivnika- Krim Ljubljana

Grupa C:

Metz – Hypo Viena
Randers – ETO Gyor

Grupa D:

Buxtehuder – Oltchim
Dinamo Volgograd – Itxako Estella

Programul Grupei D a Ligii Campionilor:

Etapa 1:
30.09.2011: Buxtehuder SV – Oltchim (ora 20,00, ora României)
1.10.2011: Dinamo Volgograd – SD Itxako

Etapa a 2-a:
8.10.2011: SD Itxako – Buxtehuder SV
9.10.2011: Oltchim – Dinamo Volgograd


Etapa a 3-a:

15.10.2011: SD Itxako – Oltchim
16.10.2011: Buxtehuder SV – Dinamo Volgograd

Etapa a 4-a:
29.10.2011: Buxtehuder SV – SD Itxako
30.10.2011: Dinamo Volgograd – Oltchim

Etapa a 5-a:
5.11.2011: SD Itxako – Dinamo Volgograd
6.11.2011: Oltchim – Buxtehuder SV

Etapa a 6-a:
13.11.2011: Dinamo Volgograd – Buxtehuder SV
13.11.2011: Oltchim – SD Itxako

Urmează faza grupelor principale, cu două grupe a câte patru echipe, între 4 februarie-11 martie 2012, semifinalele programate în dublă manşă eliminatorie (31 martie-1 aprilie turul, 7-8 aprilie returul) şi finala, în 5-6 mai, respectiv 12-13 mai.