Galca se parea aici, ca va fi la ultima partida pentru Romania (Foto eurohandbal la CE DAN/NOR 2010) !

In perspectiva Mondialului 2011 din Brazilia, tricolorele abordeaza Turneul Scandinav cu Galca si Amariei – varfurile de lance, intalnind Franta in prima zi a competitiei, care debuteaza marti. Patricia Vizitiu se pare ca a fost lasata acasa de selectionerul Voina. Neagu este in continuare indisponibila, iar turneul din acest an nu este un obiectiv pentru nationala noastra, dupa ultimele 2 editii castigate la cea mai “rasplatita” competitie amicala din lume! Programul competitiei transmis de Dolce Sport, il aveti mai jos!

Selecţionerul Radu Voina mai mizează în Danemarca, la GF WC 2011 (Aarhus), pe langa 12 jucatoare cu experienta (toate de la Oltchim – Vizitiu fiind se pare lasata in afara lotului) si pe portarii Tereza Tamaş Pîslaru (Zajecar) şi Denisa Dedu (Rulmentul), dar şi pe Paraschiv, Tivadar, Chintoan (Jolidon), Cartaş (Cetate Deva), Busuoiceanu (Otelul) şi Carmen Amariei (care joacă acum în cel de-al doilea eşalon naţional, pentru Terom Z Iaşi)

Pivotul Ionela Galca Stanca a răspuns convocării la Naţională si continua pe 3 fronturi!Motivând în principal uzura fizică, pivotul echipei vâlcene, Ionela Stanca, a anunţat după Campionatul European de anul trecut că se gândeşte la retragerea de la Naţională. Atunci era luată în calcul de către jucătoare chiar şi ideea de a renunţa la contractul cu Oltchim, pentru un transfer în străinătate. Jucătoarea chimistă şi-ar fi dorit să plece în Franţa, acolo unde se află soţul său, Răzvan Stanca, rugbist de meserie. Până la urmă, însă, Ionela a ales să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea vâlceană. Între timp, a revenit şi asupra ideii de a renunţa la echipa naţională. Stanca a răspuns săptămâna trecută convocării la lotul naţional, care s-a reunit în vederea participării la Cupa Mondială, o competiţie amicală pe care România a câştigat-o în ultimii doi ani – jucatoarele fiind remunerate de catre forul danez organizator, mai bine chiar, decat dupa castigarea medaliilor de bronz la Campionatul European de anul trecut!

Din lotul Oltchim-ului au mai mers la Naţională: Talida Tolnai, Valentina Ardean, Iulia Curea, Ramona Farcău, Adriana Nechita, Oana Manea, Adina Fiera, Aurelia Brădeanu, Oana Şoit, Melinda Geiger, Roxana Han.

Cristina Vărzaru a revenit pe teren după accidentarea la picior, însă nu va face parte din lotul pentru aceasta competitie dotata cu cele mai mari premii din lume la turneele amicale, chiar daca a jucat pentru Viborg deja in actuala stagiune incepand de saptamana trecuta – dupa ce a lipsit o lunga perioada de pe teren.

Echipa GF WC DAN din 2010 - cu Neagu si Elisei in stanga (in primul 7 al turneului)

Dolce Sport va transmite în direct Cupa Mondiala de handbal feminin din Danemarca (20-25 septembrie).

Echipa noastră a fost repartizată în grupa B şi va juca împotriva Franţei, Germaniei şi Norvegiei, în direct la Dolce Sport.

Programul tricolorelor la GF WC Danemarca 2011 este următorul:

20 septembrie: Franţa-România (ora 15.00)

21 septembrie: Germania-România (ora 15.00)

22 septembrie: Norvegia-România (ora 19.00)

Din grupa a II-a a competiţiei fac parte Danemarca, Rusia, Spania şi Suedia – meciuri transmise tot de DOLCE SPORT TV.
Primele două echipe din fiecare grupă se califică pentru semifinalele de sâmbătă 24 septembrie (15,15 şi respectiv 17,15), iar o zi mai târziu au loc finala mică (16,30) şi finala mare (18,30). România a câştigat ultimele 2 ediţii ale FINALEI WC DAN 2011, ambele după finale cu Norvegia (24-23 în 2010 şi 28-27 în 2009)!

Tot pe Dolce mai puteti urmarii si alte partide de la GF WC 2011:

Marți, 20 septembrie
17:00 Handbal Cupa Mondială: Spania – Suedia (Dolce Sport 2)
19:00 Handbal Cupa Mondială: Norvegia – Germania (Dolce Sport 2)
21:00 Handbal Cupa Mondiala:  Danemarca – Rusia (Dolce Sport 2)

Miercuri, 21 septembrie
15:00 Handbal Cupa Mondială: Germania – România (Dolce Sport)
17:00 Handbal Cupa Mondială: Rusia – Suedia (Dolce Sport 2)
19:00 Handbal Cupa Mondială: Franța – Norvegia (Dolce Sport 2)
21:00 Handbal Cupa Mondială: Danemarca – Spania (Dolce Sport 2)

Joi, 22 septembrie
15:00 Handbal Cupa Mondială: Franța – Germania (Dolce Sport 2)
17:00 Handbal Cupa Mondială: Spania – Rusia (Dolce Sport 2)
21:00 Handbal Cupa Mondială: Danemarca – Suedia (Dolce Sport 2)