Dinamo Cl - HC Caras Sv 33-28 (16-10) - foto eurohandbal.ro

Resita nu regaseste inca drumul solid spre o noua participare in cupele europene in fata unui Dinamo care este surpriza noului start de sezon! Marocico – portarul lui Dinamo, a prins o zi de exceptie si a parat aproape tot intre minutele 20 si 40!, aducand prima victorie pe teren propriu echipei sale – la Calarasi. Cealaltă reprezentantă a Banatului în primul eşalon, Poli Municipal Timişoara a învins pe teren propriu pe Universitatea Transilvania Cluj, cu 26-25, producand surpriza etapei!

VEDETI CEL MAI COMPLET CLASAMENT AL LIGII NATIONALE MASCULINE DE HANDBAL – ACTUALIZAT DUPA ETAPA 3!

Lui Dinamo se pare ca ii prieste o noua plecare din Bucuresti, Calarasiul fiind parca mai ospitalier cu echipa din capitala decat Brasovul – de anul trecut. Elevii condusi de Bota si Ene au obtinut inca doua puncte si au ajuns la borna 5, dupa primele 3 etape disputate. Inceputul partidei a apartinut formatiei oaspete care s-a dus la 4-1 in minutul 6, avand la baza o evolutie buna a lui Petrea. Jocul s-a mentinut in favoarea carasenilor, insa elanul oaspetilor a fost taiat de Time-Out-ul solicitat de Dinamo in minutul 14, timp de odihna ce s-a dovedit benefic pentru gazdele calarasene – din acest sezon! Jocul s-a echilibrat, jucatorii dinamovisti Ganea, Vasile si Cojocea egaland la 9 dupa prima treime a partidei. Impulsionati de aceasta revenire puternica si avand si sprijinul unui public cald de partea lor, dinamovistii au mai punctat inca de 7 ori pana la pauza, aparandu-se strasnic la oamenii cu experienta ai Resitei, care nu au mai reusit decat 1 singur gol in ultimele 10 minute ale reprizei! Scor la pauza 16-10 si Dinamo era desprinsa in castigatoare!

Dinamo si-a mentinut strocul si dupa pauza si a ajuns la 12 goluri diferenta fata de Resita, venita doar cu  un singur portar de Liga, Antonaru – iesit din forma (Ionescu nefiind prezent la teren). Scorul s-a facut 24-12 in minutul 41, spre deliciul numerosului public venit si in aceasta duminica la Calarasi! Jocul fiind castigat, a permis echipei Ministerului de Interne sa o lase mai moale pe final, cand o serie de 7 goluri ale Resitei si doar unul inscris de Dinamo intre minutele 46 – 55, au mai echilibrat balanta care a fost clara in favoarea gazdelor.

Tridentul Cojocea 7g, Ganea 6g si Vasile 6g (primii 2 cu un procentaj de peste 80% ala reusitelor) au adus victoria in fata mult mai titratilor resiteni, de la care s-a remarcat Petrea cu 8g cu un procentaj de reusita de 66% al aruncarilor. (VEZI RAPORTUL DE JOC – CLICK pe FOTO, MAI JOS). Caseta tehnica o aveti deasemenea sub foto!

Dinamo Cl - HC Caras Sv 33-28 - raport joc

Etapa următoare, Dinamo va merge la HC Odorhei, partidă care se va juca pe 25 septembrie. În clasamentul Ligii Naționale, Dinamo se menține pe podium (locul 3) cu 5 puncte din trei meciuri pe primul loc fiind HCM Constanța cu 6 puncte, iar pe doi la egalitate, Dedeman Bacău – VEDETI PROGRAMUL PE EUROHANDBAL, LA MENIUL VERTICAL STANGA (OPTIUNI – PE ECHIPA SAU PE ETAPA!)

Marcatorii:

Dinamo Călărași: Drenceanu, Marocico – Purcărea-1(gol), Cîrstea, Capota-2, Dumitru-2, Săulescu-5, Rona-1, Balut-1, Ganea-6, Cojocea -7, Vasile-6, Dedu-2, Scrîpnic, Botaș, Ionel.

Antrenor: Sebastian Bota.

CS Caraș Severin: Antonaru – Vaidasigan (3 goluri), Cuciula-2, Tuganu-5, Rohozneanu, 2, Petrea -8, Marta-1, Negru-1, Czari-1, Grozăvescu, Ciubotariu-5, Eros, Popovici, Vulpe.

Antrenor: Gligore Czari.

Arbitri – A, Mihai Moldoveanu / B- Adrian Georgescu.