Viborgul lui Varzaru pleaca favorita la calificarea in LC!? Exprimati parerea dv. in Chestionarul din dreapta! (foto exclusiv eurohandbal.ro)

UPDATE: JOLIDON PIERDE CALIFICAREA IN LIGA GAMPIONILOR DUPA O INFRANGERE CLARA (peste 10 goluri diferenta, 21-37) IN FATA LUI VIBORG! Vicecampioana ne va reprezenta in Cupa Cupelor in continuare, incepand cu Turul 3! Formaţia germană Buxtehuder SV este a treia adversară a campioanei României – Oltchim Râmnicu Vâlcea, în grupa preliminară D a Ligii Campionilor, după ce a câştigat, duminică, grupa a 3-a de calificare, din turul secund al competiţiei (Germanele au învins formaţia Zaglebie Lubin, scor 27-26, iar duminică, în finala grupei a 3-a, a dispus de echipa ungară DVSC Debrecen, cu 30-26).

Asa titreaza hbold.dk in urma Etapei 3 din campionatul danez, dupa ce Viborg HK a pierdut pe teren propriu in fata lui Randers cu 33-34 (16-16)! “Bluzele verzi” dau viitoarea probabila adversara pentru Jolidon Cluj in Finala Turneului de calificare in Liga Campionilor ce se va desfasura sambata si duminica, chiar in Danemarca.

PROGRAMUL JOLIDONULUI LA TURNEUL DE CALIFICARE IN LIGA CAMPIONILOR, ORGANIZAT DE VIBORG HK IN ACEST WEEK-END! INFO COMPLET DAR SI PUNCTELE FORTE SI SLABE ALE DANEZELOR IN ACEST START DE SEZON, PRECUM SI MARCATOARELE LOR IN CELE TREI ETAPE DISPUTATE IN DANEMARCA – MAI JOS! DEASEMENEA AVETI PAREREA ANTRENORULUI MARTIN ALBERTSEN DESPRE ECHIPA SA – IN ACEST MOMENT!SLOGANUL DANEZELOR – O INGENIOASA SI COMPLEXA REALIZARE DE MARKETING: VEDETI MAI JOS CE INSEAMNA V_I_B_O_R_G!

VOM AVEA IN PREMIERA 2 ECHIPE IN LC? SE VA CALIFICA CLUJUL IN LIGA CAMPIONILOR? VOTATI SI VOI IN CHESTIONARUL PUS LA DISPOZITIE, IN MENIUL VERTICAL DREAPTA!

Echipa la care Cristina Varzaru activeaza, dar la care extrema noastra inca nu a debutat in acest sezon regulat, a avut doua starturi de reprize slabe si in ciuda scorului final strans, ea a alergat intruna dupa adversara in partida disputata sambata. Dupa 1-0 pentru Viborg scorul a devenit rapid 4-1 pentru Randers in startul jocului, iar dupa 16-16 la pauza, in primele 10 minute ale reprizei a doua, oaspetele a reusit desprinderea la 20-25! Randers pare mai pregatita decat Viborg pentru accederea in LC in urma turneelor de calificare organizate de EHF in acest week-end, insa antrenorul “Bluzelor verzi” – Martin Albertsen crede ca echipa sa poate mai mult si e bucuros, in ciuda infrangerii, ca macar aceasta s-a produs la un scor strans – lucru ce crede el ca va conta in stabilirea ierarhiei la sfarsitul sezonului regulat.

In perspectiva Turneului de calificare in LC, antrenorul a mentionat pentru site-ul clubului, ca va incerca sa imbunatateasca putin jocul, doar in punctele unde se poate remedia acest lucru in perioada scurta ramasa pana sambata si asteapta de la fetele sale o alta mobilizare, una care trebuie sa fie mult mai mare si atenta la detalii. Un nou sezon fara LC (Anul trecut a fost eliminata de Dinamo Volgograd), fiind vazuta de oficialii clubului castigator al celei mai puternice competitii intercluburi in 2010, ca fiind un dezastru!

Astfel Jolidon va trebui sa treaca prima data de campioana Serbiei – RK Zajecar, in a doua semifinala, pentru a-si masura fortele cu redutabila Viborg HK, care va trebui sa treaca si ea de Rostov pe Don in prima partida din turneul organizat de EHF pentru completarea Grupelor LC. Insa formatia noastra nu are nimic de pierdut in urma acestor meciuri, presiunea apasand pe gazde, in ciuda unui start destul de slab de campionat dupa infrangerea clara de la Galati, Jolidon avand sansa ei. Selectionerul Radu Voina a lasat toate jucatoarele Clujului, posibile pentru selectionare in vederea Cupei Mondiale, sa se pregateasca cu echipa de club, in speranta ca am putea avea in premiera, doua echipe calificate in Liga Campionilor!

Sa speram ca 13 va fi cu ghinion pentru clubul lui Varzaru! Capitanul ROM in meciul cu Spania la CE DAN/NOR 2010 (foto exclusiv eurohandbal.ro)

PUNTE TARI – PUNCTE SLABE! Cea mai in forma jucatoare a lui Viborg in acest start de sezon, pare a fi noua achizitie  Isabelle Gulldén – 179 cm, 22 ani, adusa de la IK Savehof (SWE)! Secondata fiind de Rikke Skov – golgetera echipei in ultimele 2 jocuri din  sezonul intern, in evidenta crestere de forma, dar si de portarul Pedersen care este intr-o forma sportiva buna, cu procentaje de peste 35% a mingilor aparate. Gritt Jurack a slabit incet ritmul, dupa un start bun in prima etapa cu 6g, iar pivotul Althaus arata ca nu este punctul forte al echipei in jocul de la semicerc, avand realizari minime in primele 3 partide – lipsind totodata de pe lista marcatoarelor in jocul cu Randers. Totusi, jocul de faza 2 si contraatac este specialitate daneza, deci si pentru Viborg, care a reusit in fata unei formatii fruntase cum este Randers (joaca si ea Turneu de calificare in LC), sa inscrie de 33 ori! Insa apararea pare a fi punctul nevralgic, in urma celor 34 primite tot in aceasta partida. Varzaru se pare ca nu este inca ok fizic si mai mult ca sigur, nu va fi prezenta pe teren pentru Viborg la acest turneu.

Va reusi Clujul, ceea ce nu a mai reusit nici o vicecampioana feminina de pana acum? Raspunsul il vom afla duminica dupa-amiaza! VOTATI si voi in chestionarul pus la dispozitie in dreapta!

PROGRAM TURNEU CALIFICARE IN LC – GRENA NY ARENA  (5.000 locuri)

PROGRAM semifinale – sambata:
Ora 15.30 Semifinala 1 – Rostov Don (RUS) – Viborg HK Arbitrii: Bonaventura, Bonaventura (FRA)
Ora 18.00 Semifinala 2 – U Jolidon Cluj – RK Zajecar (SER)  Arbitrii: Marin Lorente, Garcia Serradilla (ESP) Delegat: Oie din NOR Del.: Posavec din CRO

PROGRAM finale – duminica (Viborg joaca al doilea meci indiferent de rezultatul ei din semifinale):
Ora 15.30 – pierzatoarele/ castigatoarele din semifinale
Ora 17.50 – Viborg HK – castigatoare/ pierzatoare din semifinala 2

Echipele clasate pe locurile 2 si 3 dupa acest turneu vor accede in turul 3 din Cupa Cupelor, iar echipa de pe locul 4 in turul 2 al aceleiasi competitii!

Pret bilete pentru acces in Sala la Turneul de calificare: pentru cele doua zile ale competitiei – 235 Dk (aprox 27 euro); iar pentru una din cele doua zile: 125 Dk (aprox 15 euro)

Castigatoarea Turneului de calificare va intra in Grupa B a Ligii Campionilor 2011/2012 impreuna cu Larvik, Podravka si Krim.

Tot in acest week-end, Oltchim isi afla si a patra adversara din Grupa D a Ligii campionilor. Buxtehuder SV (GER),  KGHM Metraco Zaglebie Lubin (POL), DVSC-Forum Debrecen (UNG) si Gil Eanes – Lagos (POR) se intrec in Polonia, in a treia grupa de calificare, pentru accederea pe tabloul principal, unde vor intalni campioana noastra, Itxako si Dinamo V.!

MARCATOARELE LUI VIBORG DIN ACEST START DE CAMPIONAT!

Viborg HK 33 – Randers HK 34 (Etapa 3 – Sezon regulat)

Viborg HK: Rikke Skov 7g, Maria Fisker 7, Isabelle Gulldén 6, Marit Malm Frafjord 4, Grit Jurack 3, Camilla Hornbech Mikkelsen 2, Julie Aagaard 2, Mouna Chebbah 1, Henriette Mikkelsen 1.

Viborg HK 38 – FC Midtjylland 25 (Etapa 2 – Sezon regulat)

Viborg HK: Rikke Skov 8, Isabelle Gulldén 8, Maria Fisker 5, Mouna Chebbah 4, Camilla Hornbech Mikkelsen 3, Marit Malm Frafjord 3, Anja Althaus 2, Grit Jurack 2, Julie Aagaard 2, Henriette Mikkelsen 1. Goalkeeper: Christina Nimand Pedersen 17/41 (41%)

FIF 20 – Viborg HK 29 (Etapa 1 – Sezon regulat)

Viborg HK: Isabelle Gulldén 9, Grit Jurack 6, Marit Malm Frafjord 4, Rikke Skov 2, Anja Althaus 2, Henriette Mikkelsen 2, Camilla Hornbech Mikkelsen 2, Johanna Ahlm 1, Julie Aagaard 1. Goalkeeper: Christina Nimand Pedersen 11/31 (35%)

Sloganul danezelor se formeaza pe literele care dau denumirea clubului si este o realizare complexa – specifica viitorului, avand la baza un proiect, o istorie si o ingenioasa echipa de specialisti in marketing:  

V (ilje)(Voinţa) de a câştiga în tot ceea ce facem

I (nitiativ)(Initiativa) Suntem invingatoare şi încercam să ne mentinem prin noi iniţiative

B (egejstring)(Entuziasm) Vom crea bucurie pentru parteneri şi noi înşine

O (mhyggelighed)(Solicitudine) Punem accent pe calitate şi fiabilitate în toate activitatile

R (esultatorienteret)(Rezultate) Lucrăm mereu orientate spre atingerea obiectivelor propuse

G (røn linje)(Linia verde) Ne vom concentra asupra dezvoltării si progresului la toate nivelurile

Pe cand la noi o asemenea promovare? Va raspundem astfel: Oltchim si HCM Constanta sunt singurele cluburi de handbal profesioniste de la noi! Si dintre ele, poate doar Oltchim ar putea sa supravietuiasca singura, in cazul retragerii sponsorului principal, insa nu pentru o perioada lunga!HCM fiind sustinuta de autoritatile publice locale si judetene.

VIBORG HK - CASTIGATOARE A LIGII CAMPIONILOR 2009/10 (Bucuresti-15 mai). AM FOST ACOLO! Foto exclusiv eurohandbal.ro