UPDATE: ROMANIA – SPANIA (azi la 21,00) la CE Olanda, LIVE VIDEO – CLICK AICI!

Eliza Buceschi 10 goluri cu Rusia

ROMANIA – Rusia 26-25 (13-12).

Romania aduce prima victorie in fata Rusiei, la toate nivelurile, dupa multa vreme! In prim plan a fost noua stea in devenire a handbalului feminin romanesc – Eliza Buceschi (10 goluri ieri), care a fost declarata de catre oficialii EHF, MVP-ul partidei!

Aveti – mai jos, marcatoarele noastre. Azi, Romania intalneste Spania de la ora 21,00. In cazul unei victorii in fata ibericelor, Romania se califica deja in faza a doua a grupelor, unde probabil va intalnii Norvegia si Olanda, pentru a ajunge in semifinale. Spania a invins ieri Slovenia cu 23-17! Astfel ca daca Romania invinge azi, putem avea 2 puncte deja, in grupa din Main Round.  Partidele tricolorelor pot fi urmarite LIVE VIDEOCLICK AICI!

Echipă României a câştigat meciul de deschidere din grupa A, “rezultat surprinzator – având în vedere rezultatele ambelor ţări în turneele anterioare” titreaza si site-ul destinat competitiei din Olanda. Fetele conduse de Dumitru Musi, au avut “de muncit”, in fata unei apărari ruse – care a fost solidă şi necruţătoare.

Ambele echipe au pus accent pe aspectul fizic, şi, ca atare, ambele echipe au fost aproape egale, în acest joc. Romania s-a desprins insa in a doua jumătate si s-a dovedit a fi mai buna dupa ce a reusit sa se desprinda la 5 goluri avans, cu putin inainte de final. Rusia, nu a putut depasi pe tabela, echipa noastra – niciodata pe parcursul celor 60 minute, si chiar dacă fetele din fostul spatiu sovietic au venit foarte aproape la sfârşitul partidei – Romania a fost mai buna pana la urmă, si a învins. MVP-UL formatie noastre – Eliza Buceschi, a luptat fantastic cu apararea rusa, intr-un meci destul de frumos si a reusit sa ii aduca o bucurie mare si tatalui sau – antrenor secund la nationalade tineret. La doar 18 ani, Eliza se anunta una dintre jucatoarele de mare viitor pe care le da handbalul feminin romanesc, avand deja peste 60g inscrise in prima liga interna.

Romania – Rusia 26 – 25(13-12)

Romania: Arghir Andreea, Mazareanu Ana, Tamas Reka, Buceschi Eliza (10g), Florea Stefania (6), Perianu Gabriela (4), Ciolan Ana (2), Florica Cristina (1), Varga Roxana (3), Ianasi Andreea, Barbos Andreea, Ivan Irina, Ciobanu Florentina, Apipie Ana, Pricopi Andreea, Dedu Denisa (conform FRH.ro)