Ekaterina Vetkova - 01.08.1986 - Togliatti (RUS) - 182cm (foto csoltchim.com)

Am ales Oltchim deoarece este o formatie cu un nume mare, care in viziunea mea, are un viitor stralucit. Imi doresc sa castig Liga Campionilor cu Oltchim!

Oltchim poate spune ca are 3 pivoti fantastici! Formatia lui Radu Voina poate pune acum in practica  si jocul cu 2 pivoti, dupa venirea unei alte handbaliste de clasa mondiala, cum este rusoaica. Nascuta in provincia Samara la Togliatti, pe data de 1 august 1986, Ekaterina a studiat inca din prima clasa, la o scoala cu profil sportiv, in orasul natal.

Conform declaraţiilor antrenorului României şi a clubului din Vâlcea – Radu Voina, din 2009, facute pentru eurohandbal.ro, dupa castigarea Cupei Mondiale din DAN, aveam cei mai buni pivoţi din lume – la ora aceea!

Odata cu inaintarea in varsta, ea a fost legitimata la echipa mica a celebrei grupari Lada, unde si-a facut junioratul, sub comanda tehnicianului Simanovici Constantin. La varsta de 16 ani a castigat prima sa medalie de aur ca junioara cu Lada 2 Togliatti si a fost convocata in premiera la echipa nationala de tineret a Rusiei. Un an mai tarziu a fost promovata la prima echipa, unde a si debutat in Superliga Rusiei. Fiind o persoana modesta si muncitoare, ea si-a continuat cariera la Lada Togliatti pana in sezonul 2007/2008 unde s-a transferat la Zvezda Zvenigorod, an in care bucuria sa fost una nemarginita, reusind sa castige Liga Campionilor dupa o finala in fata puternicei Hypo Niederosterreich. Motivele sale de fericire nu s-au terminat aici iar in 2009 a fost convocata de Evgheny Trefilov pentru Campionatul Mondial din China, competitie in care a iesit invingatoare cu nationala tarii sale.

“Tineretea mea a fost una frumoasa in care handbalul a fost singurul sport pe care l-am practicat. Am fost inspirata alegand acest sport pentru ca la varsta de 17 mi-am indeplinit visul si am debutat in Superliga Rusiei alaturi de Lada Togliatti.CONTINUAREA INTERVIULUI – CLICK AICI!

“Joaca handbal!” cu Ionela Gâlcă Stanca şi Oana Manea: COMPONENTELE UNEI NAŢIONALE DE SUCCES PROMOVEAZĂ HANDBALUL – CLICK AICI! (Arhiva)

Ekaterina Vetkova in tricoul campioanei - foto csoltchim.com

Sursa: www.csoltchim.com