Tragere la sorti la Cupe europene - sezon 2011/12

Federatia Europeana de Handbal a publicat lista echipelor inscrise in celelalte competitii continentale pentru sezonul 2011-12, in afara de LC. La feminin toate echipele romanesti vor fi capi de serie, in vreme ce la masculin, HC Caras Severin si HC Odorhei se vor afla in urna a doua valorica la tragerea la sorti din 26 iulie. HC Odorhei are de departe cea mai grea misiune, inca din turul 2 al Cupei EHF.

CUPE EUROPENE FEMININ. Oţelul Galaţi va fi cap de serie si va juca în turul 2 al Cupei Cupelor (prima manşă în 1-2 octombrie); CSM Bucureşti şi HC Zalău (CAPI DE SERIE) vor evolua în turul 3 al Cupei EHF (prima mansa în 5-6 noiembrie). Tragerea la sorţi a meciurilor va avea loc în 26 iulie, la Viena – anunta forul european.

CUPE EUROPENE MASCULIN. CSU Suceava (cap de serie) şi HC Caraş Severin (urna 2 valorica) vor intra direct în turul trei al Challenge Cup (turul în 26-27 noiembrie), Energia Pandurii Tg. Jiu (cap de serie) direct în turul trei al Cupei Cupelor (turul în 26-27 noiembrie) iar HC Odorhei (urna 2 valorica) în turul doi al Cupei EHF (turul în 8-9 octombrire). Tragerea la sorti va avea loc, tot in 26 iulie.

De departe, HC Odorhei are cea mai grea misiune dintre reprezentantele nostre. Echipa lui Vlad Caba va intra in competitie inca din turul doi si va avea cu siguranta un adversar foarte dificil: Tatabanya Carbonex KC (HUN), HBC Nantes (FRA), Nordsjaelland Handball (DEN), SKIF Krasnodar (RUS), RK Crvena Zvezda Beograd (SRB), Eskilstuna Guif (SWE) sau chiar echipe venite din tururile preliminare ale Ligii campionilor!

Norocul harghitenilor s-ar putea numi o echipa adversa ca HC Izvidac (BIH) sau Madeira SAD (POR). Astfel ca acum se vede, de ce conducerea formatiei a adus intariri substantiale la echipa, cu Florea – golgeterul LN masculine, in prim plan.

UCM Resita a murit incepand cu acest sezon, HC Caras Severin o va inlocui in analele EHF si va intra si ea in urna a doua valorica , urmand sa o ia din nou de jos, in Challenge Cup, cu aproape aceeasi jucatori care au dus anul trecut pana in sferturile Cupei Cupelor formatia reprezentativa a Carasului – dupa ce Petrea si Paraianu au revenit la formatia nou infiintata in orasul din Banatul de Munte, sub atenta apropiere a dlui Frunzaverde.

In rest, celelate echipe – atat la masculin cat si la feminin, au sanse reale sa treaca in tururile urmatoare pornind favorite in prima faza in care intra in competitie. Datorita problemelor financiare, toate conducerile se roaga insa sa nu ajunga sa intalneasca adversari de prin Scandinavia sau Rusia!

Asa cum este obligata sa faca cealalta reprezentanta a fetelor in LC – Jolidon Cluj, care va merge la un turneu Final4, chiar in Danemarca. Viborg HK a acceptat sa organizeze turneul de calificare in LC – acasa, insa formatia noastra are sansa ei. Deoarece prima partida va fi una doar de incalzire – cu o echipa venita din calificari (cel mai probabil RK Zajecar  din SRB), in vreme ce Viborg va avea un meci infinit mai greu, cu Rostov pe Don, urmand ca a doua zi sa intalneasca formatia noastra – cel mai probabil. Astfel ca data de 18 septembrie, ar putea deveni o premiera pentru handbalul feminin romanesc – cu doua echipe in grupele din Liga Campionilor!