Ambros si Soit zambitori la Conferinta de presa

20 MINUTE DE COSMAR! PRIMELE 15 SI ULTIMELE 5 – LA FEL CA IN PARTIDA TUR!ANDERSEN VREA CA FETELE NOASTRE SA JOACE HANDBAL! INSA REZULTATELE IN URMA CONCEPTIILOR SALE TACTICE SUNT DIN CE IN CE MAI SLABE. DE OBICEI PERSOANE DIN CONDUCEAREA CLUBULUI DADEAU ANUMITE DECLARATII LA SFARSITUL PARTIDELOR DIN LIGA CAMPIONILOR ! SE PARE CA DUPA ACEASTA « ISPRAVA » NU SE VA RAMANE FARA CONSECINTE!

 

Sansele pentru semifinale in Liga campionilor au scazut dramatic! Oltchim trebuie sa obtina 3 puncte in urmatoarele 2 partide, ambele in deplasare cu Buducnost si Krim! Declaratii si clasament mai jos!

ASA CUM A ANUNTAT INAINTEA PARTIDEI, FORMATIA DIN NAVARRA A SI DEMONSTRAT, IN FATA UNEI MARI PROVOCARI – CA O VICTORIE IN DEPLASARE NU ESTE CHIAR ATAT DE GREU DE OBTINUT!

Oltchim a inceput foarte slab partida cu Itxako, valcencele “reusind” performanta de a marca un singur gol in primele 15 minute. Elevele Anjei Andersen au fost neinspirate in atac, iar acest lucru s-a simtit imediat pe tabela de marcaj, in ciuda unei aparari destul de bune a noastra. Ibericele au condus la jumatatea primului mitan cu 4-1! Andersen nu a gasit o modificare mai buna, decat sa o introduca pe Nechita (extrema dreapta) in partea stanga a atacului nostru! Asta chiar nu s-a ma asteptat nimeni – poate nici chiar jucatoarea nostra care a inlocuit-o pe Maier dupa cateva greseli facute de ea! Culmea, mutarea a adus revigorarea in tabara nostra, care a revenit in finalul primei reprize chiar cu ajutorul lui Nechita, sprijinita excelent de golgetera noastra in competitie – Elisei. Dupa ce s-a incalzit cu un gol, Nechita a mai reusit inca 3 consecutive, din care 2 pe contraatac! Apoi Vizitiu a “rupt” plasa de doua ori consecutiv! Si cand speram sa intram cu 3 goluri la odihna, Pidpalova se grabeste la ultimul atac, arunca mult prea repede la poarta si in cele 10 secunde ramase – nu numai ca nu am inscris, dar am si primit pe contra un gol important! 12-11 in loc de 13-10! La Pauza!

Ambros muta foarte bine si spectaculos dupa cele 10 minute de respiro si forteaza victoria cu o aprare putin avansata si cu un mic “fluturas” in centru, mutari care ne incurca evident in faza ofensiva. Facem multe greseli si partida se mentina echilibrata, formatia spaniola aratand mai multa dorinta si implicare in joc. Se merge asa pana cu aproiape 5 minute inainte de final. TO solicitat de Andersen la scor egal (20-20) cand suntem in atac. Nimeni nu mai vorbeste “romaneste” insa, nici la time out, nici dupa! Formatia noastra nu mai inscrie decat un singur gol si unul in ultimele secunde, in minutele ramase si datorita unei inferioritati (Pidpalova), ibericele o fac in schimb de 5 ori (Begoña Fernandez, Pena si Barbosa ne pedepsesc) si partida se incheie cu o victorie meritata si muncita a oaspetelor, care « vad » luminitza din semifinalele Ligii Campionilor – dupa ce au plecat cu sansa a patra in aceasta grupa! Surpriza deplina si Buducnost jubileaza si ea! Mai are meci acasa si cu Itxako si cu Oltchim!

Noi am ramas cu “promisiunea” ca vom JUCA HANDBAL!, numai ca se pare ca si cei care au platit 40 lei sa vada spectacol, vor vedea acest lucru doar din sezonul viitor! Antrenorul oaspetelor castigand clar duelul tactic cu Andersen in cea de-a doua repriza – cand si-a incheiat spectacolul, fara sa mai solicite TIME OUT –ul pe care il avea la dispozitie!

Oltchim – Elisei-Ardean 6 goluri, Nechita 4, Ozel 3, Pidpalova 3, Vizitiu 2, Manea 1, Beşe 1, Managarova 1, Maier 1.

Itxako – Fernandez 7 goluri, Barbosa 5, Martin 4, Şoit 3, Barno 2, Egozcue 2, Turey 1, Pinedo 1.

Evolutie scor: 1-2, 1-3, 2-4, 6-7, 7-8, 12-11 (Pauza) 14-13, 16-16, 17-17, 18-18, 20-20 si 22-25 (Final)

Nu trebuie sa cedam, mai sunt doua meciuri. Vom munci in continuare, credem in calificare, sunt optimista, asa trebuie sa fim cu toate. Nu stiu se s-a intamplat, dar mai avem inca doua partide” – Valentina Ardean Elisei (Digisport).

Nu imi vine sa cred ca am pierdut, s-a gresit prea mult. Ne-a lipsit constanta in joc, mergem inainte, vom vedea ce va fi. Atat s-a putut astazi, credem in calificare. Nu ma gandeam ca vom pierde acasa cu Itxako” – Ada Nechita (Digisport).

Nu vreau ca fetele să mai plângă cum au făcut după meciul de astăzi, vreau să zâmbească mereu. Mai avem şanse reale de calificare, echipa joacă mai bine în deplasare. Putem câştiga ambele meciuri pe care le mai avem de disputat, a spus Andersen conform Mediafax.

CLASAMENT
1. Itxako Reyno De Navarra 4 3 0 1 108 : 103 (5) 6
2. “Buducnost” 4 2 0 2 118 : 117 (1) 4
3. C.S. “Oltchim” Rm. Valcea 4 2 0 2 99 : 98 (1) 4
4. RK Krim Mercator 4 1 0 3 122 : 129 (-7) 2
                           

*Primele 2 echipe se califica in semifinalele Ligii campionilor 2010/11