START IN LIGA CAMPIONILOR SI LA FEMININ, IN ACEST WEEK-END!

Comentati partida impreuna cu noi, pe CHAT!

RANDERS HK – CS OLTCHIM RM. VALCEA

UPDATE: INFRANGERE 27-23(14-12)!!

sambata – ora 15,30, LIVE TEXT in timp real pe CHAT-ul eurohandbal.ro

IN DIRECT PE DIGI SPORT

O VICTORIE IN DANEMARCA, ASIGURA IN PROPORTIE MARE CALIFICAREA IN FAZA A II- A GRUPELOR! VA FI UN DUEL SI INTRE NATIONALELE ROMANIEI SI DANEMARCEI (care se vor intalnii si la CE din decembrie, organizat pe taram scandinav)

UPDATE!  Maier (Farcau), Tacalie, Vadineanu, Pidpalova si Paslaru nu fac parte din lotul Oltchim-ului pentru Randers.

Pentru postul de interi, Kovacs a ales sa mearga pe dreapta cu Vizitiu in prin plan – cu rezerva Luca, in aparare si in anumite momente ale jocului in atac (pana la intrarea lui Geiger in sistem), iar pe stanga cu Neagu – cu rezerva Szucs in aparare si in atac in anumite perioade. Pe postul de extrema dreapta – o singura varianta Nechita. Totusi, pentru postul de centru, antrenorul maghiar a luat-o si pe Roxana Gatzel (Han) – care poate juca si in aparare in locul lui Nechita.

Joc diversificat in atac – Coordonatorul Ozel va face schimb de locuri pe parcusrul partidei cu Cristina Neagu in compartimentul de atac. Se pare ca jocul rapid, pe centru al tucoaicei ar putea crea culoare favorabile pentru pivoti – jocul lui Manea si Stanca fiind cheia unui succes in partida de maine dupa amiaza.

LOT OLTCHIM: Ungureanu, Tolnai; Elisei (Ardean), Puscasu (Curea), Neagu, Szucs, Ozel, Gatzel (Han), Beşe, Luca,Vizitiu, Stanca, Manea, Nechita.

INFO DESPRE DEBUTUL CAMPIOANEI NOASTRE IN LIGA CAMPIONILOR!

Sâmbătă, 9 octombrie de la 15,30, vice-campioana Europei, CS Oltchim Rm. Vâlcea, începe un nou război pentru cucerirea celei mai importante competiţii inter-cluburi, Champions League.

Prima inclestare, se va da în Danemarca, acolo unde „galacticele” o vor întâlni pe fosta formaţie a căpitanului de la Oltchim, Steluţa Luca. „Ministrul” apărării chimiste, a evoluat pentru două sezoane la Randers, echipă pe care speră acum să o învingă în primul meci din grupa C.

Danezele de la Randers HK, au trecut de un turneu de calificare ca sa ajunga în grupele Ligii Campionilor! Ele au reuşit să-şi intreaca categoric adversarele in calificari. HC Sparta (Ucraina), Milli Piyango (Turcia) şi Bayer Leverkusen (Germania) au fost invinse, formaţia daneza, reuşind să acceadă în grupele Ligii, după trei victorii categorice. Randers este considerată o echipa puternică, o echipa care poate sa incurce socotelile in grupa in care  principalele favorite la calificarea în faza următoare, rămân Oltchim şi Larvik. Francezele de la Toulon, nu este cotată cu şanse mari de a pune probleme celorlalte formaţii din grupa C. În aceste condiţii, calcule sunt simple pentru Oltchim. Un succes în Danemarca îi va spori considerabil şansele de a termina grupa C pe unul dintre primele două locuri, care asigură prezenţa în următoarea fază a Ligii Campionilor.

– Arbitrii partidei: Ales Veber (SLO)   Damjan Janez Pangerc (SLO)

Duelul danezo-roman din prima etapa a Grupei C, este si un duel intre Naţionala Danemarcei vs. Naţionala României!

Aşa cum Oltchim da majoritatea jucatoarelor la prima reprezentativă a României, Randers da majoritatea jucatoarelor la echipa naţională a Danemarcei.  Astfel, am putea spune că la sfârşitul acestei săptămâni, în primul meci din grupa C a Ligii Campionilor, se vor întâlni două forţe în handbalul feminin mondial, echipele naţionale ale Danemarcei şi României (care se vor duela si la CE din decembrie, organizat pe taram scandinav).  Pentru partida cu Oltchim, Randers are de ales 16 dintre 21 de jucătoare din lot:

Stephanie Andersen, Stine Aagard şi Franciela Masson de Souza (BRA)portari;

Gitte Andersen, Mie Augustesen, Djenita Bajic, Camilla Dalby, Jelena Eric (SRB), Nina Worz (GER), Maria Fisker, Katrine Fruelund, Emilie Johansen, Sofie Johansen, Thea Kragelund, Berit Kristensen, Simone Kristensen, Simone Kristiansen, Alessandra Medeiros (BRA), Mette Melgaard, Anna Okkels, Camila Pedersen – jucatoare de camp.

Yeliz Özel (TUR) - coordonator Oltchim

Nu e capital, dar e important jocul cu Randers, pentru că o victorie  acolo, rezolvă calificarea în proporţie de mai mult de 90 la sută. Dacă vom câştiga acolo, se va pune doar problema dacă terminăm pe locul 1 sau 2, a spus pentru arena valceana – Petre Berbecaru.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a ajuns în premieră în finala Ligii Campionilor, în sezonul trecut. Fetele antrenate atunci de Radu Voina au pierdut în ultimul act în faţa danezelor de la Viborg, fiind învinse în ambele partide. La debutul în noua ediţie a cupei, vâlcencele au parte tot de o formaţie din Danemarca, vicecampioana Randers. Este si debutul in Cupele Europene pentru Yeliz Ozel – TUR, noul coordonator al lui Oltchim, cel de la care se asteapta spectacolul si viteza de joc mai mare!

Oltchim e favorita la Casele de PARIURI: 1 – 2,55; X – 10,5; 2 – 1,55