Romania – Tunisia 30-28 la debutul la CM Brazilia 2011!

Adina Fiera 8/12 aruncari - principala marcatoare a Romaniei in partida cu Tunisia 30-28 la CM Brazilia 11

AM CASTIGAT FARA SA IMPRESIONAM LA ACEST START DE TURNEU FINAL AL CM BRAZILIA 11 (Vezi meniul principal de pe site), INSA SE PARE CA AM PIERDUT-O, MACAR PENTRU PARTIDELE DIN GRUPA, PE PIVOTUL PRINCIPAL AL ECHIPEI – OANA MANEA! Și cum nu mai poate fi adusă o înlocuitoare din țară înseamnă că România va disputa următoarele partide cu un singur pivot de meserie, Florina Chintoan – U Jolidon Cluj!

Naţionala feminină de handbal a României a obţinut o victorie muncită cu echipa similară a Tunisiei, într-un meci din Grupa C a Campionatului Mondial din Brazilia. In finalul partidei victoria a revenit formatiei noastre dupa ce “creierul” din tabara adversa Mouna Chebbah  – o jucatoare de la Viborg de 165 cm si 29 ani, centru care coordoneaza actiunile de atac ale africanelor, a fost luata om la om de catre formatia noastra! Marcatoarele si procentajele realizate de tricolore, dar si declaratia lui Radu Voina – mai jos!

RADU VOINA: “Sunt supărat pentru că accidentul Oanei Manea s-a produs din cauza stilului nostru de-a băga mingea, în orce condiţii spre pivot.”

România s-a desprins abia în ultimul sfert de oră al partidei, după ce a fost condusă în marea majoritate a timpului de modesta formaţie View More

Romania – Tunisia este partida de start la Mondialele din Brazilia pentru tricolore!

 

Start la CM Bra 11 din postura de Bronz la CE Dan/Nor 10 (foto eurohandbal.ro - Am fost acolo!)

UPDATE: ROMANIA TUNISIA 30-28 FINAL!Mai greu decat se astepta oricine, Romania a intors un rezultat defavorabil dupa 45 minute. Ne-am desprins la 26-23 insa am avut emotii iar pana la 28-26 cu 2 minute inainte de final!

Declaratii Chirila si Fiera la Dolce Sport dupa Romania – Tunisia 30-28 (14-15): CLICK AICI!

Comentati LIVE TEXT in timp real evolutia partidei pe CHAT-ul nostru! Partida este la Dolce Sport incepand cu ora 19:00.

Toate informatiile despre adversarele Romaniei in lupta pentru sefia Grupei C de la CM Bra 11 – in speta Brazilia si Franta, le aveti pe site-ul nostru, care a deschis in Meniul principal rubrica speciala doar pentru aceasta competitie. Dar si pentru alti posibili adversari din fazele urmatoare – am inceput cu Danemarca!

Astazi dupa amiaza o sa ascultam “Desteapta-te romane” si la Sao Paulo in Brazilia! La mii de kilometrii de casa prin Nationala de Handbal feminin a Romaniei ne face sa il auzim cu ocazia unui nou spectacol sportiv, in calitatea respectabila de bronz european, participind neintrerupt la Campionatele Mondiale, inca de la infiintarea lui de catre IHF – singura echipa echipa nationala dealtfel, din intreaga lume care a reusit acest lucru!

Nu este putin ce face Romania prin handbalul feminin! Este o nationala de succes de vreo 7 ani incoace. Sunt fete respectate pe intregul mapamond pentru prestanta si evolutiile lor.

Aratati pe CHAT-ul eurohandbal, pus la dispozitia dumneavoastra ca stim sa le pretuim evolutiile tricolorelor si lupta sportiva in fata celorlalte View More

ROMANIA locul 19 la CM Handbal Masculin – Suedia 2011!

Alex Stamate - gol in ultima secunda cu Tunisia

ROMANIA – TUNISIA 30-29

Tricolorii au inscris in ultima secunda prin Stamate si au trecut de formatia africana in ultima partida de la Mondiale! Formatia noastra nu si-a indeplinit obiectivul la acest Mondial – intrarea in primele 12, iar in Consiliul de Administratie al FRH, dupa o analiza a evolutiei se vor lua masuri – inclusiv asupra bancii tehnice!

Naţionala masculină de handbal a României a încheiat cu o victorie la limită cea mai slabă participare din istorie la un turneu de Campionat Mondial, 30-29 cu Tunisia în meciul pentru locurile 19-20.

Africanii nu au condus deloc pe durata primei reprize. Tricolorii s-au aflat mereu în faţă, diferenţa maximă fiind de 4 goluri, şi au intrat la pauză în avantaj, 17-14. Trei goluri consecutive ale elevilor lui Vasile Stângă la începutul părţii secunde au mărit distanţa la 6 goluri, dar nu am scăpat nici de această dată de emoţii. View More

ROMANIA – MACEDONIA 31-27, LA TROFEUL CARPATI

Tricolorii au debutat cu victorie, in primul meci al lor la Trofeul Carpati, desfasurat la Oradea. Ghionea a fost principalul marcator al nostru cu 8 goluri.

In selectionata Macedoniei evolueaza si 3 jucatori care joaca in Liga I. Doi jucatori de la revelatia HC Odorhei – Sztojance Sztojlov si Kusmanoszki Goran; precum si unul de la Energia selectionerului Vasile Stanga – Nikola Stojcevski. Csepreghi, in continuare se afla in recuperare si nu a jucat. Se spera in revenirea lui pana la partidele din preliminarii, cu Croatia si Spania, de joi si duminica viitoare.

Doar 10 minute le-a fost de ajuns tricolorilor, sa inceapa sa se simta bine in mecanismul propus de Stanga si sa isi aduca aminte de relatiile de joc. Lucru pe care l-a urmarit si FRH, care in acest an, a programat Trofeul Carpati, exact inaintea debutului in View More