EXCLUSIV – Statutul (proiect) Ligii Profesioniste de Handbal din Romania!

Seful FRH vrea sa fie indirect si sef la LPH prin oamenii pe care ii propune acolo si actualul statut!

UPDATE: NICI UN OM APROPIAT FRH NU A REUSIT SA PUNA MANA PE CONDUCEREA LPH!

PRIMUL PAS IN RENASTEREA HANDBALULUI ROMANESC A FOST FACUT! ALEXANDRU DEDU – fost jucator la Barcelona, este primul Presedinte (interimar pana la Adunarea generala) al Ligii profesioniste de Handbal din Romania avand langa el 2 vicepresedinti: Andrei Luca (Oltchim) si Nurhan Ali (HCM Constanta), adica cele mai reprezentative 2 cluburi din tara noastra. In organul de conducere al LPH, mai sunt si echipele Cetate Deva si HCM Roman – feminin si Potaissa Turda si HC Odorhei – masculin! Detaliile privind noua organizare a LPH vor fi discutate si stabilite pana in luna mai 2012 ne-a comunicat Arpad Csaba Benedek – Director Executiv HC Odorhei (Club ce indeplineste cu cei 8 jucatori cu statut de profesionist trecerea la noua organizatie)! Regulamentele si functionarea acestei structuri vor fi discutate si completate in urma discutiilor cu cluburile din Romania. Urmand ca la Adunarea generala sa se voteze trecerea la profesionism din 2012-2013!

Nici Vasile Stanga si nici Mihai Bocan – Secretar Federal FRH (retras), nu au fost nume agreate de cluburile de handbal la conducerea LPH, acestea votand cu 7 voturi pentru si 2 impotriva, primul Presedinte pentru viitor – Alexandru DEDU! Acesta se va ocupa deja de discutiile cu Televiziunile pentru cumpararea drepturilor de transmisie in sezonul 2012-2013! Astfel ca deocamdata implicarea FRH in achizitionarea acestora nu este inca posibila! Handbalul face un pas important spre autonomie catre cluburi si nu catre forul actual bucurestean – FRH!

Oltchim, Zalău, Brăila, Roman, Deva, Baia Mare – feminin, precum si HCM Constanta, HC Odorhei si Potaissa Turda – masculin, sunt cluburile care ieri – 30.01.2012, au scris o pagina istorica in jocul cu mingea la semicerc! SA FIE INTR-UN CEAS BUN!

AVETI MAI JOS – INTEGRAL, IN PREMIERA EUROHANDBAL.RO, STATUTUL LIGII PROFESIONISTE DE HANDBAL!

SUSTINEM ACEASTA INITIATIVA! INSA NU ASA! MEDIA TREBUIE SA AIBA ACCES LA INFORMATIE SI SA O POATA PROMOVA MACAR ONLINE! View More

Duminica, in ziua marii Finale a CE Serbia, va prezentam Proiectul de Statut al Ligii profesioniste de Handbal!

UPDATE: MACEDONIA – Slovenia 28-27 FINAL si MKD merge sigur la preolimpice! Slovenia spera la castigarea titlului de catre Serbia!

UPDATE 2: Danemarca invinge Spania cu 25-24 si se califica in Finala CE Serbia! Interul stanga – Mikkel Hansen, decisiv in ultimul minut duce Danemarca si in Finala CE, dupa cea de anul trecut de la CM!

UPDATE 3: Serbia – Croatia 26-22, astfel ca gazda merge in Finala Campionatului European Handbal masculin 2012!

DOMINATIA ESTULUI IN HANDBALUL MASCULIN! PATRU ECHIPE DIN SASE LUPTA AZI, PENTRU CALIFICAREA LA OLIMPIADA SI MEDALII LA CE SERBIA View More

EXCLUSIV: PRESEDINTELE FRH – CRISTIAN GATU, DESPRE O NOUA EXPANSIUNE A HANDBALULUI IN ROMANIA SI DEZVOLTAREA LUI, PE CELE 8 EUROREGIUNI ALE TARII.

“ROMANIA E PREA SARACA SA SE MAI IMBRACE IEFTIN! TREBUIE SA OFERIM MARILOR SPORTIVI ROMANI, SANSA SA EVOLUEZE IN FATA PROPRIILOR SUPORTERI”

In premiera pentru Romania, Cristian Gatu anunta prin intermediul eurohandbal.ro, ca s-a pregatit un proiect prin care s-a solicitat Ministerului Dezvoltarii, consultanta in obtinerea de fonduri europene, pentru construirea a 25 sali de sport, care sa permita gazduirea unor competitii europene si mondiale. In plus, se asteapta pana la 1 mai, raspunsul Consiliilor Judetene, de infiintare a unor centre de perfectionare si dezvoltare a tinerilor handbalisti, in cele 8 Euroregiuni ale tarii – asa cum sunt stabilite de Guvernul Romaniei.

Este un moment foarte prielnic pentru o noua dezvoltare a sportului nostru national. Romanii vorbesc limba handbalului in aceste zile, cuvintele Oltchim, Paula, Ionela, fiind auzite la tot pasul. Milioane de romani iubitori de sport, s-au unit in aceste vremuri tulburi din “cauza” Valcei si a clubului Oltchim, din “cauza” unui spectacol senzational oferit de niste fete minunate, care au avut sustinerea necesara si toate conditiile pentru pregatire. Din pacate, asemeni ca si performantele Constantei la masculin, care au fost vazute de spectatorii unui alt oras – in speta Buzau, si Valcea si echipa noastra campioana Oltchim, va trebui sa dispute Finala Ligii Campionilor in Bucuresti, departe de proprii sustinatori. E o realitate crunta, mohorata. Exista insa romani care iubesc inca! aceasta tara si care lupta pentru imaginea Romaniei!

Despre aceste probleme ale handbalului si sportului in general, despre promovarea si mediatizarea handbalului si masurile luate de FRH pentru a redeveni sportul nostru nr.1, Presedintele – Cristian Gatu ne-a acordat cateva declaratii. Aceste momente deosebite realizate de Oltchim trebuie valorificate de intreg sportul romanesc. View More