Mondial fara multe vedete! Norvegia anunta ca nu poate lupta pentru titlul mondial in acest an!

CAMPIONATUL MONDIAL SE APROPIE DE START! MAI MULTE ECHIPE VIN LA ACEASTA COMPETITIE FARA JUCATOARE EMBLEMATICE! PE LANGA ROMANIA, FORMATII CA NORVEGIA SI DANEMARCA AU PROBELEME REALE DE EFECTIV SI VIN CU ECHIPE IN SCHIMBARE, TOATE CU SPERANTA CA ISI VOR ATINGE OBIECTIVUL: CALIFICAREA LA JO LONDRA 2012!

FOTO CU TOATE ABSENTELE DE MARCA DE LA TURNEUL FINAL, PE POSTURI – MAI JOS!

Cea mai buna jucatoare din lume – Gro Hammerseng, este insarcinata, la fel ca si Ionela Galca Stanca, dar si jucatoare importante ca Tonje Larssen si Katja Nyberg – accidentate, lipsesc din nationala Norvegiei. Scandinavele anunta insa prin antrenorul ei, care a acordat un interviu site-ului oficial al CM Brazilia 11, ca echipa spera sa obtina totusi o medalie, chiar daca obiectivul de participare la JO a fost indeplinit prin castigarea CE.

La acest mondial sunt numeroase absente, Danemarca fiind si ea lovita de accidentari si de renuntari la nationala cum este cea a lui Skov.  Ambele extreme daneze de pe partea  stanga Mia Augustensen si Gitte Aaen, sunt o pierdere importanta si pe langa celelalte absente ii provoaca insomnii lui Pytlick pentru Calificarea la Olimpiada din 2012.  Astfel, norvegianul Thorir Hergeirsson a anuntat in interviul mentionat mai sus, ca Rusia si Franta sunt favorite in opinia lui la acest mondial, scandinavele multumindu-se si cu locul 3!

LISTA CU JUCATOARELE EMBLEMATICE CARE LIPSESC LA ACEST MONDIAL:

-Portari: Inna Suslina (Rusia), Paula Ungureanu (Romania)

View More

MULTUMIM IONELA GALCA STANCA! VEDETI CUM PROMOVEZA PIVOTUL NOSTRU “JOACA HANDBAL!” -UL.

Multumim Ionela Galca Stanca pentru superbul "JOACA HANDBAL!" OFERIT romanilor in cariera!

IONELA GALCA STANCA S-A RETRAS DE LA NATIONALA CU BRONZUL EUROPEAN LA GAT SI DE LA VALCEA FIIND PE PRIMUL LOC SI IN CAMPIONAT SI IN LIGA CAMPIONILOR! DUPA VALI COZMA, AM PUTUT URMARII UN SPECTACOL SPORTIV DE INALTA TINUTA, OFERIT DE UNUL DINTRE CEI MAI BUNI PVOTI DIN LUME! NU O MAI PUTEM URMARII  NICI CU OLTCHIM – IN ACEST SEZON DE LIGA CAMPIONILOR, NICI CU ROMANIA LA MONDIALE, INSA RAIDURILE SALE PE CONTRAATAC, PLONJOANELE CARE AU FACUT DELICIUL FOTOGRAFILOR, BULDOZERUL DIN ATAC, ETC – NE VOR RAMANE IN CONTINUARE VII IN MEMORIA NOASTRA! E TIMPUL SA II MULTMIM IONELEI, SUCCES MAI DEPARTE OANA!

Adresati si voi pe CHAT multumiri lui Ionela Galca pentru spectacolul oferit!

Ionela Gâlcă dupa partida cu Itxako in care si-a anuntat retragerea momentana din activitate datorita faptului ca este insarcinata: “Le-am anunţat pe colege, dar nu am apucat să le fac cinste pentru că a fost acest meci important cu Ixtako şi ele pleacă acum la lot. Pentru mine sezonul s-a terminat, dar nu mă voi lăsa de handbal! Mă bucur că le las pe fete pe primul loc al clasamentului. Le voi ţine pumnii în continuare şi sunt sigură că vor ajunge în finala Ligii Campionilor”

La ultima prezenta la un TURNEU FINAL cu tricolorele, Ionela Stanca a reusit  un Campionat European fantastic, fiind a doua jucatoare in clasamentul eficacitatii, cu 28 goluri din 34 de aruncari (82%), cea mai buna din tabara Romaniei la acest capitol, punand decisiv umarul prin View More

Pivotul Oltchimului – supercampioana rusa Ekaterina Vetkova, in interviu pentru site-ul clubului valcean!

Ekaterina Vetkova - 01.08.1986 - Togliatti (RUS) - 182cm (foto csoltchim.com)
Am ales Oltchim deoarece este o formatie cu un nume mare, care in viziunea mea, are un viitor stralucit. Imi doresc sa castig Liga Campionilor cu Oltchim!

Oltchim poate spune ca are 3 pivoti fantastici! Formatia lui Radu Voina poate pune acum in practica  si jocul cu 2 pivoti, dupa venirea unei alte handbaliste de clasa mondiala, cum este rusoaica. Nascuta in provincia Samara la Togliatti, pe data de 1 august 1986, Ekaterina a studiat inca din prima clasa, la o scoala cu profil sportiv, in orasul natal.

Conform declaraţiilor antrenorului României şi a clubului din Vâlcea – Radu Voina, din 2009, facute pentru eurohandbal.ro, dupa castigarea Cupei Mondiale din DAN, aveam cei mai buni pivoţi din lume – la ora aceea!

Odata cu inaintarea in varsta, ea a fost legitimata la echipa mica a celebrei grupari Lada, unde si-a facut junioratul, sub comanda tehnicianului Simanovici Constantin. La varsta de 16 ani a castigat prima sa medalie de aur ca junioara cu Lada 2 Togliatti si a fost convocata in premiera la echipa nationala de tineret a Rusiei. Un an mai tarziu a fost promovata la prima echipa, unde a si debutat in Superliga Rusiei. Fiind o persoana modesta si muncitoare, ea si-a continuat cariera la Lada Togliatti pana in sezonul 2007/2008 unde s-a transferat la Zvezda Zvenigorod, an in care bucuria sa fost una nemarginita, View More

TRICOLORUL A FOST MAI SUS DECAT STEAGUL DANEMARCEI IN SCANDINAVIA!

Tricolorul mai sus decat steagul DAN, in aceasta seara la Herning!

DANEMARCA – ROMANIA 15-16, IN FINALA MICA A CE DAN/NOR 10

Pentru Romania au marcat Neagu 6, Nechita 4, Elisei 2, Stanca 2, Fiera 1, Geiger 1.

Pe langa faptul ca Nationala feminina de handbal a facut o mare bucurie de sarbatori, romanilor, invingand Danemarca chiar la ea acasa trebuie sa remarcam niste realizari personale ale handbalistelor antrenate de Radu Voina. In fata danezilor ne-am luat revansa fata de infrangerea din grupe prin “JOACA HANDBAL!”, prin spectacol sportiv si fair play, prin realizari ale jucatoarelor care au fost mai bune decat ale danezilor.

Ionela Galca Stanca – la ultima prezenta sub tricolor, a reusit un turneu final fantastic, fiind a doua jucatoare in clasamentul eficacitatii, cu 28 goluri din 34 de aruncari (82%), doar Heidi Loke de la Regina Europei – Norvegia, intrecand-o cu un procentaj de 85% (40 g/ 48 a), insa jucatoarea nordica a jucat doar 7 partide la european, nu 8, cum a avut fantasticul nostru pivot.

FANTASTIC! Talida Tolnai a reusit senzationalul si cu acel procentaj exceptional din Finala Mica (53%), a urcat pana pe locul 3 in topul goalkeeper-ilor la acest CE, avand in final o medie al aruncarilor parate de 42% (95 aparate din 227 aruncari), in conditiile in care a jucat 5 ore si 24 min. in tot turneul (aprox 75%). Ea a avut de fapt, cele mai multe aruncari spre poarta sa, fata de primele doua clasate in ierarhia intocmita de statisticienii EHF la competitie – HARALDSEN Katrine Lunde (205 aruncari spre poarta) si LEYNAUD Amandine (198 aruncari)! In finala cu Danemarca a aparat si View More

JOACĂ HANDBAL!” cu cei mai buni pivoţi din lume,

Ionela Gâlcă Stanca şi Oana Manea
COMPONENTELE UNEI NAŢIONALE DE SUCCES PROMOVEAZĂ HANDBALUL

ionela-galca
Ionela Galca

Conform declaraţiilor antrenorului naţionalei României şi a clubului Oltchim Rm. Vâlcea, avem cei mai buni pivoţidin lume la ora actuală.
Născută la Constanţa în 09.01.1981, Ionela Gâlcă Stanca 1,76 m, 72 kg, a fost declarată cel mai bun pivot din lume la CM din 2005, îi place în timpul foarte puţin liber pe care îl are să iasă la un film cu şoţul ei în Bucureşti. A fost inclusă săptămâna trecută în echipa Cupei Mondiale din Danemarca şi a declarat că premiul îl merită cu prisosinţă şi colega ei de club şi echipă naţională care joacă pe acelaşi post, Oana Manea. Ar fi împărţit premiul constând într-o boxă, primit de la organizatori, dar nu are cum.

View More