EXCLUSIV – ANTRENORUL VICECAMPIOANEI HC ODORHEI – VLAD CABA, AR REFUZA NATIONALA IN ACEST MOMENT!

Vlad Caba - Locul 2 cu HC Odorhei in sezonul trecut al Ligii I

NUMELE UNUI POSIBIL CANDIDAT LA FUNCTIA DE SELECTIONER AL ROMANIEI CADE ASTFEL, DE PE LISTA VEHICULATA DE PRESA IN ULTIMELE ZILE! INSA OFICIALUL CONSIDERA CA ESTE O BUNA SOLUTIE UN ANTRENOR DIN STRAINATATE! CE SE INTAMPLA CU LIGA PROFESIONISTA SAU CU SISTEMUL DE PLAY-OFF SI PLAY-OUT, AFLATI DOAR PE EUROHANDBAL.RO SI DIN DISCUTIILE AVUTE CU OFICIALUL CELOR DE LA HC ODORHEI, CARE A SPUS LUCRURILOR PE NUME IN RASPUNSURILE ACORDATE ECHIPEI NOASTRE! 

Jocul cu mingea la semicerc in cadrul sectorului masculin nu evolueaza deloc, ba mai mult exista o cadere mare valorica iar organizarea lasa de dorit, iar baietii au ajuns jos de tot – probabil ca mai jos de atat nu se poate, dupa “accidentele”, asa cum au fost ele numite de responsabilii handbalului nostru, partidele recente cu Algeria, Lituania (de 2ori) si Belarus!

VLAD CABA – UNUL DINTRE CEI MAI PROMITATORI ANTRENORI DIN HANDBALUL ROMANESC, A DISCUTAT CU EUROHANDBAL.RO DESPRE SOLUTIA LA NATIONALA MASCULINA DUPA DEMISIA LUI STANGA, DESPRE LIGA PROFESIONISTA DE HANDBAL, DAR SI DESPRE REFUZUL FRH DE A PERMITE FOLOSIREA A MAI MULT DE 3 JUCATORI STRAINI LA ECHIPELE DE CLUB DIN LIGA I – SOLUTIE CARE DEZAVANTAJEAZA IN ACEST MOMENT CONCURENTA PENTRU HCM CONSTANTA SI IMPLICIT PENTRU JUCATORII STRANSI ACOLO, BAIETII CAZAND IN ACEST MOMENT IN LUMEA A PATRA A HANDBALULUI MASCULIN EUROPEAN.

– Domnule Caba de ce a refuzat FRH solicitarea clubului dumneavoastra de marire a numarului de jucatori straini pe care sa ii folositi in campionatul romanesc?

– Vlad Caba: In problema folosirii jucatorilor straini , nici o noutate…adica nimeni din Consiliul de Administratie al FRH nu doreste sa fie lasati sa joace mai mult de 3 jucatori straini; Faptul ca se limiteaza regulamentele handbalului si legislatia europeana cu privire la dreptul de munca in spatiul Uniunii Europene si a celor din alte tari…nu pare a deranja pe nimeni!

– Ce sanse avem sa vedem organizata si la noi o Liga profesionista de handbal?

– Vlad Caba: Legat de Liga Profesionista… pot spune doar ca da, s-a trimis la cluburi un proiect, un concept …insa eu cred ca va trece inca foarte, foarte mult timp cu discutii legate de Liga Profesionista!

– Dar de sistemul mult mai atragator pentru televiziuni si media, cel cu play-off si play-out ce informatii puteti oferii iubitorilor de handbal?

– Vlad Caba: Referitor la sistemul cu play off si out, nu am cunostinta ca se va schimba ceva la actualul sistem competitional si nu cred ca se va schimba ceva!

 –“Vlad Caba este un antrenor tanar de perspectiva! Modern si pregatit tehnic si tactic. Nu are inca foarte mare experienta” asa v-am descris aseara, la propunerea cuiva unui vizitator de pe CHAT-ul nostru, care va propus ca antrenor la Nationala Romaniei…Cum vi se pare ideea venirii unui Antrenor sau Director tehnic strain (Spania sau Norvegia) la reprezentativa masculina, asa cum au propus “prietenii” nostrii de pe CHAT?

– Vlad Caba: Multumesc pentru complimente, sunt inca relativ tanar, am 44 de ani , antrenez in Liga nationala de din 1999. Am fost antrenorul loturilor de juniori si tineret ale Romaniei la generatile 1980-81 (cu Aihan Omer) dar si la generatia 1986-87 (cu Ion Craciun). Am antrenat lotul de juniori 1990; am antrenat 3 echipe de liga nationala (Poli Timisoara, Minarur BM , HC Odorhei ), am fost 2 ani antrenor secund la nationala feminina a Romaniei, am antrenat 2 ani la Centrul de excelenta de juniori de la Sighisoara …asta asa, ca sa vedeti ca nu sunt nici chiar foarte tanar cum spuneti 🙂 si chiar am in spate deja cam 13,14 ani de antrenorat (antrenez de fapt din 1996 de pe vremea cand inca mai jucam!) Oricum va multumesc tuturor celor care au incredere in mine, pentru sustinere!

 – Noi va multumim…pentru raspunsuri! Insa ati omis chestiunea legata de propunerea cu Antrenorul sau Directorul tehnic strain (Spania sau Norvegia e optiunea vizitatorilor pe CHAT)?

– Vlad Caba: Personal, consider ca ideea vehiculata in presa sau in randul iubitorilor de handbal, legata de numirea unui Director tehnic strain, este foarte interesanta si posibil sa fie si foarte utila! (aici presupun ca se face referire la un nume mare, o somitate in domeniu si nu pur si simplu de “un strain” oarecare). Doar ca ma tem, ca aceasta va ramane o simpla idee! Trebuie sa va ganditi si la reactiile adverse pe care le au unii “patrioti” (vezi cazul AAnderson), precum si costurile pe care le implica colaborarea cu un asemenea nume mare! Lucru pe care ma indoiesc ca in aceste vremuri, federatia si-l poate permite! Oricum consider ca este o idee excelenta dar greu de realizat!

– Iar din raspunsul dumneavoastra trebuie sa intelegem ca ati fi onorat si ati accepta cu placere, o functie de principal la Nationala Romaniei?

– Vlad Caba: Nu, nu trebuie sa intelegeti asta! In primul nu mi-a propus nimeni (in afara de grupul vostru al entuziastilor, pentru care va multumesc) si in al 2-lea rand, in actuala CONJUNCTURA GENERALA existenta , NU DORESC SA MA ANGAJEZ LA UN ASEMENEA PROIECT! Consider ca ma pot exprima deocamdata mult mai bine, in micro-climatul unei echipe de club, unde imi place sa cred ca sunt apreciat, sustinut si astfel pot sa-mi aplic ideeile, conceptul de joc… etc !

– In incheiere…cum vi se pare spectacolul de la CE Serbia de pana acum si cine credeti care sanse la primele 4 locuri?

– Vlad Caba: Eu sunt dupa cum poate stiti, un adept constant si fff vechi al scolii franceze si implicit un sustinator al lor; Doar ca asa cum l-am auzit si pe Claude Onesta pe Canal+, intr-un interviu dupa meciurile de verificare cu Norvegia (castigate greu de Franta), nu este multumit de cum se antreneaza si cum joaca echipa sa…se pare ca au ajuns la un anume grad de saturatie de medalii !!! (Ce bine ar fi sa suferim si noi de o asemenea “viroza”!) Legat de meciuri, am urmarit cam tot pana acum si mi-au placut Cehia, Spania , Meciul Macedonia – Suedia! Consider insa, ca odata cu inaintarea in competitie, tot nucleul echipelor mari va ajunge in top. Spania va putea sa urce foarte mult! Franta isi va revenii dar nu cred ca va lua aurul in acest an; Cehia va fi probabil “noua Polonie”, Croatia deasemeni, joaca inca foarte bine ..deci merita urmarit CE pana la final!

Va multumim mult pt raspunsurile interesante pe care le-ati oferit iubitorilor de handbal! SI VA MULTUMIM MULT, PENTRU DESCHIDERE, pe care cu greu o gasesti in handbalul romanesc!

LIGA PROFESIONISTA PARE DOAR UN VIS DIN ACEASTA DISCUTIE SI DIN INFORMATIILE PE CARE LE AVEM, IAR SISTEMUL CU PLAY-OFF SI PLAY-OUT TOT LA FEL, ASTFEL CA VIITORUL PARE CA ESTE LASAT DE FRH LA MANA DESTINULUI!

Analiza jocului tricolorilor si a Preliminariilor CM Spania 2013 ratate de acestia, dar si Propuneri pentru alegerea noului antrenor al Romaniei masculin, se afla pe ordinea de zi din Sedinta ce se va organiza de catre Comisia Tehnica a FRH, in data de 23.02.11 ora 10!

PREMIERA EUROHANDBAL! PROIECTUL LIGII PROFESIONISTE HANDBAL IL VETI AVEA ZILELE VIITOARE PE EUROHANDBAL!
AM REUSIT SA PUNEM MANA PE ACEST “VIS” – PROIECTUL LPH, SI IL VOM PUBLICA IN ZILELE URMATOARE PE SITE! DEOARECE LA SOLICITARILE NOASTRE CONSTANTE, NIMENI DE LA FRH NU A CATADICSIT SA NE TRANSMITA DOCUMENTUL, UNUL DESPRE CARE SA DISCUTAM SAU MACAR SA IL ADUCEM LA CUNOSTIINTA DUMNEAVOASTRA! ESTE UN DOCUMENT CARE PARE LA PRIMA VEDERE SA FIE TOTAL LA CHEREMUL ACTUALEI CONDUCERI!

 

Vlad Caba este apreciat la Odorhei de sponsori si echipa pentru cunostiintele sale handbalistice dar si pentru felul modern de a pregatii tehnico-tactic formatia vicecampioana

Leave a Reply