ROMANIA a pierdut o repriza in fata amatorilor din Luxemburg!

Valentin Ghionea poate mult mai mult, in vreme ce Belarusul s-a pregatit serios in Polonia - VEDETI LA NEWS!

Na┼úionala de handbal masculin a Rom├óniei a ├«nvins reprezentativa similar─â a Luxemburgului, scor 26-22 (14-8), ├«n cea de-a doua partid─â din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din Spania 2013, intr-un joc ce a avut doi antrenori romani pe bancile tehnice ale echipelor. Cu toate acestea Piatra Neamt-ul a fost alaturi de nationala la reintoarcerea oficiala a tricolorilor! Publicul a fost la inaltime pentru o echipa care a aratat “amatorism” in fata amatorilor din Luxemburg! Am inscris un gol in primele 10 minute! Declaratie Cristian Ghita si antrenor Luxemburg mai jos!

Dup─â victoria din Luxemburg 35-20 (17-8), Rom├ónia s-a impus ┼či la Piatra Neam┼ú la cap─âtul unui meci ├«n care a l─âsat impresia c─â doar cele dou─â puncte puse ├«n joc conteaz─â, evolu┼úia tricolorilor fiind total nesatisf─âc─âtoare. In plus, ai nostrii au pierdut deja o sansa in fata belarusilor, in perspectiva play-off-ului: La diferente si scoruri egale in cele doua partide din ianuarie, tricolorii vor pierde calificarea datorita golaverajului slab inregistrat cu Luxemburg!

Scorul pe reprize arată că oaspetii si-au adjudecat una dintre ele, dar asta nu a speriat pe nimeni. Românii nu s-au fortat deloc. Au jucat economicos, dar chiar si asa fiecare reusită la finalizare a fost aplaudată la scenă deschisă de un public care a înteles parcă perfect ce se întîmplă pe parchet. Cu aceleasi aplauze generoase au fost însotite si paradele portarilor români sau recuperările defensive. Jocul a început într-o notă lentă a românilor. Primul gol s-a marcat în minutul 4, cînd au înscris luxemburghezii, iar în minutul 10 scorul era 1-3. Cinci minute mai tîrziu era 4-4, pentru ca România să producă un galop de sănătate pînă la 11-4 (26)

ÔÇ×Chiar m-am bucurat c─â am l─âsat o impresie frumoas─â la Piatra Neamt. S├«ntem pe drumul cel bunÔÇť, a declarat dup─â joc Adrian Stot conform sportneamt.com, antrenorul care ca juc─âtor a ridicat de multe ori publicul pietrean ├«n picioare. Rom├ónia si-a adjudecat cele patru puncte din dubla cu Luxemburg, iar acum se g├«ndeste la meciurile din 11 (n.r. – la Piatra Neamt) si 15 ianuarie cu Belarus. Juc─âtorul lui Vasile St├«ng─â, b─âc─âuanul Cristian Ghit─â a avertizat ├«ns─â c─â evolutia trebuie s─â fie cu totul alta cu ex-sovieticii. ÔÇ×Pentru felul ├«n care am ar─âtat ast─âzi ├«mi este rusine. Dac─â juc─âm asa cu Belarus nu avem nici o sans─â pentru c─â aceast─â echip─â are ├«n component─â juc─âtori foate buni, ce nu ne vor ierta nici un moment de relaxareÔÇť, a specificat Ghit─â.

Marcatorii tricolori au fost Florea 9 goluri, Sadoveac 3, Ghionea 2, P─âiu┼č 2, Stan 2, Savenco 2, Ghi┼ú─â 2, Fenici 1, ┼×imicu 1, Dragnea 1, Bu┼čecan 1. De la luxemburghezi s-a remarcat chiar jucatorul lui Ghervan de la Suceava – pivotul Scholten cu 7 goluri.

Jucătorii lui Vasile Stângă urmeaza să se pregătească pentru dubla cu Belarus din 2012, decisivă pentru accederea în play-off. Prima clasată din aceasta grupa se va califica în play-off-ul CM 2013.

One Reply to “ROMANIA a pierdut o repriza in fata amatorilor din Luxemburg!”

Leave a Reply