ROMANIA – CROATIA 21-27 (13-11). INSA TRICOLORII AU ARATAT UN JOC BUN IN APARARE!

Balic Ivano - a condus magistral CROATIA in victoria cu ROMANIA

PARTIDA A FOST LIVE TEXT PE CHAT-UL EUROHANDBAL! VEDETI ACOLO INTREAGA DESFASURARE A EI, MINUT CU MINUT!

ROMANIA A CASTIGAT INCREDERE IN FATA VICECAMPIONILOR CROATI SI ANUNTA POSIBILITATI IN CRESTERE – PENTRU RESTUL MONDIALELOR!

Tricolorii au facut o prima parte de meci, excelenta! Avand in portarul Popescu, cu 9 interventii foarte bune – principalul om din aparare. Romania a primit un singur gol timp de 14 minute si s-a distantat pana la 5-1. Insa treptat, fantasticul Balic i-a “introdus” in meci pe coechipieri si Croatia a inceput sa isi revina. Stamate insa nu este de acord cu revenirea si ne aduce un rezultat surprinzator la pauza: 13-11!!! Si incepem sa speram…

La reluare, croaţii au arătat o altă faţă, si au egalat in doar patru minute, 14-14, preluand un minut mai tarziu conducerea, pentru prima data in aceasta partida.  Adversarii au fost condusi excelent de Balic, chiar daca am depus eforturi foarte mari in a reusi sa ii distrugem  creatia lui din faza ofensiva.

Croaţia s-a distantat mai intai la trei goluri avantaj, 17-14, iar apoi s-a distantat decisiv în pofida eforturilor echipei României de a tine aproape! Pe final vicecampionii europeni s-au multumit sa mentina mingea in posesie, asigurand primul succes la aceste mondiale. Stanga a incercat sa impulsioneze atacul in final, printr-un Time Out, dar cu totii stiam ca jocul era deja pierdut.

Alex Stamate - 7g cu CRO

Romania a avut insa un joc imbucurator in faza defensiva, daca ne gandim la meciul decisiv cu Serbia – ultimul din grupa C. Insa tricolorii au pacatuit in atac, acolo unde Stamate a facut un joc exccelent, dar nu a fost sprijinit de partea dreapta suficient! Ghionea a fost marcat de inceputul partidei cand a ratat un 7m – si asta s-a vazut in restul minutelor. Nici jocul pivotilor nu a fost la inaltime, astfel ca – partial, Stanga este multumit dupa prima partida. Se vedam ce vom reusi ulterior…

Prima ocazie pentru a ne imbunatatii jocul in atac il vom avea duminica de la 21,15 in fata Danemarcei, cand aproape 10.000 de danezi vor umple pana la refuz Arena Malmo!

Marcatori:

ROMÂNIA: A. Stamate 7 goluri, Florea 5, Jurcă 2, Fenici 2, Ghionea 1, Novanc 1, Sadoveac 1, Mureşan 1, Şimicu 1.

Croatia: Strlek 8 goluri, Balici 4, Zrnici 4, Vukovici 3, Vori 2, Valcici 2, Buntici 2, Lackovici 2.

PRESEDINTELE CRISTIAN GATU: “Echipa s-a autodepasit, cel putin in prima repriza. A fost o repriza buna pentru noi, chiar peste asteptari. La sfarsit baietilor le-a parut rau, au vazut ca puteau realiza mai mult decat s-a facut azi. Poimaine ne vom bate foarte serios cu Danemarca pentru a intra in grupa principala” a spus acesta pentru sport.ro, imediat dupa terminarea partidei de la Malmo.

Tot vineri, în grupa C, mai unt programate partidele dintre Danemarca-Australia, respectiv Serbia-Algeria.

Tricolorii vor juca în continuare cu echipele Danemarcei (duminică), Algeriei (17 ianuarie), Australiei (19 ianuarie) şi Serbiei (20 ianuarie). Obiectivul naţionalei României este calificarea în grupele principale ale competiţiei.


One Reply to “ROMANIA – CROATIA 21-27 (13-11). INSA TRICOLORII AU ARATAT UN JOC BUN IN APARARE!”

  1. mai tine pe Savenco acolo si asa e jumatate de jucator! Si SIMICU asta de unde apare el asa in fata, ce experienta are asta ca a facut atatea greseli cf cu inaltimea, a cui PILA mai e si asta??? Stanga a lasat acasa jucatori in forma ca Stavrositu si-l ia pe Simicu nimeni!!! ASTA MERITAM – SIMICU si DOLCE :))) Varza

Leave a Reply