ROMANIA mai joaca doua partide amicale cu Germania lui Jurack si apoi start la CE!

Romania la GF 2010 - foto dhf.dk

ROMANIA – GERMANIA, UPDATE: 31-27 in prima partida

bilateral inainte de CE DAN/NOR, marti si miercuri de la orele 20:30 la Salzgitter si Hildesheim

In fata nationalei Germaniei, cea mai buna nationala a Romaniei mai sustine inca doua partide pentru a pune la punct strategia pentru turneul final care incepe saptamana viitoare. Adversarul este unul cu stil asemanator formatiilor Spaniei si Danemarcei, pe care o sa ii intalnim in Scandinavia, de aceea jocurile sunt bine venite, atat pentru sistemul defensiv cat si pentru faza ofensiva. Gritt Jurack – vedeta echipei germane, a facut un meci senzational in calificarea pierduta dramatic cu Viborg, in fata lui Dinamo in Liga campionilor si anunta un turneu final excelent. Varzaru si-a regasit pofta de joc la nationala si a fost golgetera noastra in Finala turneului amical de la Paris, dupa un sezon nu prea stralucit la Viborg – lucru imbucurator pentru Radu Voina.

ROMANIA DIN FINALA IN FINALA – FETELE DIN NOU VICTORIOASE! Nationala condusa de Voina a ales sa se pregateasca in liniste, in afara granitelor, iar fara sa forteze, cu putin inainte de CE DAN/NOR 10, a invins formaţia Suediei, duminică 28 noiembrie, în finala turneului Paris-Ile-de-France, la Paris-Bercy cu scorul de 32-26, dupa ce la pauza, am avut 10 goluri avans (18-8). Reamintim, sâmbătă 27 noiembrie, România a învins Croaţia cu scorul de 29-25.

Tricolorele au dominat disputa cu Suedia – si ea calificata la turneul final, de la un capăt la altul, antrenorul Radu Voina având ocazia să ruleze lotul şi să consolideze relaţiile de joc. Pe final, Suedia a mai redus din diferenţa constantă de 9-10 goluri, la doar 5-6 goluri, dar fără a pune în pericol succesul echipei României.

Radu Voina îşi va lăsa dupa aceste amicale, timp de două zile fetele acasă, iar pe 5 decembrie ROMANIA va pleca spre Aalborg, acolo unde România va juca partidele din grupa A de la Campionatul European, în ordine cu Spania, Danemarca şi Serbia.

MARCATOARE România in finala din Franta cu Suedia – Vărzaru 6 goluri, Şoit 4, Chintoan 4, Neagu 3, Stanca 3, Geiger 3, Han 2, Ardean-Elisei 2, Nechita 1, Manea 1, Fiera 1, Paraschiv 1, Brădeanu 1.

ROMANIA in partida cu Croatia din Franta: Ungureanu 10 aparate, Tolnai 1 interventie – Neagu 7 (3 din 7m) , Varzaru 6, Paraschiv 3, Stanca 3, Birsan 2, Geiger 2, Meirosu 2, Manea 1, Elisei 1, Bradeanu 1, Gatzel 1.

Leave a Reply