Alexandru Dedu: “Visul meu este ca handbalul romanesc sa redevina ce a fost!”

Alexandru Dedu - Felicitat de Regele Juan Carlos al Spaniei in 1988 dupa castigarea Ligii CampionilorLiga Profesionista de Handbal si-a desemnat saptamana trecuta presedintele. Alexandru Dedu a fost ales in functia de presedinte al LPH, pe o durata de 4 ani. “Iubesc mult handbalul. A fost si este viata mea. Visul meu este ca handbalul romanesc sa redevina ce a fost si vreau sa pun umarul la indeplinirea acestui deziderat. M-am intors in Romania fiindca este tara mea. Nici o secunda nu mi-am facut planuri sa raman in una din cele 4 tari in care am jucat. Dovada ca toti banii castigati, i-am investit in Romania”, a declarat Dedu.

Dedu, in varsta de 42 de ani, fost international al Romaniei, de trei ori castigator al Cupei Campionilor cu Barcelona (foto – felicitat de Regele Spaniai Juan Carlos in 1988) a acordat un interviu pentru Infobraila in care a povestit care este rolul Ligii Profesioniste de Handbal si ce anume ar schimba in handbalul romanesc.

La inceputul anului 2012 a fost infiintata Liga Profesionista de Handbal, acolo unde, pana saptamana trecuta interimar a fost acelasi Alexandru Dedu.

Cu o alta mentalitate si cu o alta viziune asupra handbalului, Dedu ne-a povestit cum a inceput el acest sport, ce sacrificii a facut pentru a ajunge la performanta si, cel mai important, ce are de gand sa schimbe in handbal, acum ca este la sefia LPH.

Mi-a placut handbalul de mic. La 10 ani, tatal meu m-a dus la CS CD Gherea, acolo unde antrenor la juniori era profesorul Ion Nicolae. Am renuntat (more…)

Liga Profesionista de Handbal – Prima conferinta de presa prin vocea presedintelui Alexandru Dedu!

Alexandru Dedu, presedinte interimar al Ligii Profesioniste de Handbal (LPH), a sustinut prima sa conferinta de presa in aceasta calitate, prezentand obiectivele si etapele de constituire ale organizatiei, care a avut marti primul sau Birou Executiv. ”Vreau sa anunt pe toata lumea ca LPH a inceput demersurile de a exista”, a declarat cu aceasta ocazie Alexandru Dedu. In continuare el a prezentat gazetarilor componenta Biroului Executiv: presedinte Alexandru Dedu, vicepresedinti – Andrei Luca (Oltchim Ramnicu Valcea), Nurhan Ali (HCM Constanta), membri – Flaviu Sasaeac (Potaissa Turda), Arpad Csaba Benedek (HC Odorheiul Secuiesc), Gheorghe Carnariu (HCM Roman) si Marian Muntean (CSM Cetate Deva).

EUROHANDBAL.RO V-A PREZENTAT IN PREMIERA PROIECTUL DE STATUT AL LIGII PROFESIONISTE DE HANDBAL – GALERIE FOTO CU EL, MAI JOS! CINE VA PUNE MANA PE DREPTURILE TV IN HANDBALUL ROMANESC DIN ACEST SEZON? VOM AFLA PANA IN SEPTEMBRIE!

In privinta constituirii LPH, Dedu a precizat ca a fost obtinut acordul federatiei de specialitate si urmeaza avizul pentru personalitate juridica din partea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, intrarea in registrul federatiilor, iar la final se va obtine certificatul de identitate sportiva. ”Liga apare la initiativa cluburilor si federatiei, cu ajutorul presedintelui Cristian Gatu. Apoi, exista o directiva la nivel european, care sugereaza ca si handbalul sa devina sport profesionist”, a spus Dedu. Obiectivele acestei noi structuri sunt: obtinerea (more…)

Duminica, in ziua marii Finale a CE Serbia, va prezentam Proiectul de Statut al Ligii profesioniste de Handbal!

UPDATE: MACEDONIA – Slovenia 28-27 FINAL si MKD merge sigur la preolimpice! Slovenia spera la castigarea titlului de catre Serbia!

UPDATE 2: Danemarca invinge Spania cu 25-24 si se califica in Finala CE Serbia! Interul stanga – Mikkel Hansen, decisiv in ultimul minut duce Danemarca si in Finala CE, dupa cea de anul trecut de la CM!

UPDATE 3: Serbia – Croatia 26-22, astfel ca gazda merge in Finala Campionatului European Handbal masculin 2012!

DOMINATIA ESTULUI IN HANDBALUL MASCULIN! PATRU ECHIPE DIN SASE LUPTA AZI, PENTRU CALIFICAREA LA OLIMPIADA SI MEDALII LA CE SERBIA (more…)

Pin It on Pinterest