Dâmboviţeanul este mandru in acest inceput de 2012 prin handbal!

După titlul de cel mai bun handbalist român al anului 2011, obţinut de găeşteanul Mihai Popescu (portarul naţionalei şi al campioanei HCM Constanţa), un alt dâmboviţean „deschide” anul 2012: morenarul Elidor Voica a fost numit antrenor al naţionalei masculine a României!

Prin chestionarul pus la dispozitia publicului, privind numirea de catre CA al FRH in functie a selectionerului E.Voica, propus de Comisia Tehnica a forului intern, iubitorii de handbal isi arata neincrederea in aceasta alegere facuta de tehnicieni si Presedintele Gatu pentru reabilitarea handbalului masculin in urmatorii 4 ani! Peste 90% din votanti sunt de parere ca ar trebui numit un nou selectioner sau Consiliul de Administratie nu ar trebui sa valideze propunerea Comisiei Tehnice! 

DE ACEEA, NE-AM GANDIT CA O SCURTA DESCRIERE DESPRE CINE ESTE ELIODOR VOICA, AR FI BINE VENITA! La 10 ani, prin clasa a IV-a, începea handbalul la CSŞ Petrol Moreni, cu Costel Gyorgy şi Mihai Stănescu, iar la 15 ani era deja în lotul de perspectivă al României! La 16 ani se transferă la Dinamo (echipă cu care a obţinut două titluri de campion naţional), ca peste un an să fie convocat la lotul de tineret. A fost declarat cel mai bun handbalist din România doi ani consecutiv – 1994 şi 1995. Are 205 meciuri în tricoul naţionalei României, pentru care a marcat 187 goluri (la toate loturile a trecut de 800). Şi-a urmat cariera la Nordhorn (Ger), în 1995, unde a jucat 3 ani, apoi la Badel Zagreb (1998, actuala Croaţia Zagreb), iar între 1999-2002 a jucat în Franţa, la US Ivry informeaza sursa artpress.ro.

A revenit în ţară, unde a mai jucat până în 2006 la Dinamo şi Uztel Ploieşti, când a trecut pe banca tehnică a prahovenilor. Un an mai târziu trece la Dinamo, de unde în 2011 se transferă la Ştiinţa Bacău, unde îl are, în prezent, ca jucător pe fratele său, Bogdan Voica, un alt produs al handbalului morenar. Cam asta ar fi cartea de vizită a noului antrenor al naţionalei masculine a României, un sportiv şi un tehnician cu care sportul dâmboviţean ar trebui să se mândrească. Eliodor Voica, care a încheiat un contract pe 4 ani, declara: „Pentru fiecare antrenor a fi la cârma echipei naţionale este o provocare şi în acelaşi timp o onoare”.

Obiectivul pentru următorii ani este limpede: „ Acela de a crea o echipă dornică de performanţă, jucătorii să vină cu o mare dorinţă de a juca sub tricolor. Vreau ca la echipa naţională să vină şi să joace jucători care îşi doresc cu adevărat acest lucru. Abia apoi ne vom gândi şi la campania de calificare. Dacă vom impregna această mentalitate, atunci vor veni şi rezultatele”. Baza noii echipe naţionale o va concentra pe jucătorii tineri, fără a privilegia pe cineva: „Niciodată nu am făcut şi nu voi privilegia un jucător anume. Pentru mine, toţi sunt la fel, pentru că performanţa adevărată se face cu profesionişti. Baza o voi pune în jucătorii tineri. Faptul că este un proiect pe termen mediu, spre lung, adică 4 ani, voi pune accent pe jucătorii tineri, fără a neglija, sub nicio formă, jucătorii experimentaţi, ei fiindu-ne de folos în viitoarele campanii. Oricum va conta forma de moment”.

Proiecte, ambiţii şi de ce nu, aşa cum declara la numire, o provocare pentru Elidor Voica (secondat pe banca tehnică de Alexandru Buligan, de la HCM Constanţa, care se va ocupa de portari), antrenorul numit să relanseze handbalul masculin românesc, după eşecul din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2013.

“Noi suntem români! Şi toţi trebuie să luptăm pentru România“, a declarat Eliodor Voica ca le va spune tricolorilor la reunirea acestora in campaniile viitoare sub tricolor.

Va reusi dl Voica sa faca ceea ce nu au reusit mai marii oameni dinaintea sa, ce s-au aflat la conducerea nationalei Romaniei? Deocamdata Eliodor Voica trebuie sa fie validat in functie de tot handbalul romanesc, prin membrii din Consiliul de Administratie intr-o sedinta care nici macar nu se stie cand va avea loc! In plus pana la prima actiune a Romaniei mai sunt mai mult de 10 luni! Insa lumea – conform chestionarului exclusiv eurohandbal.ro, este neincrezatoare ca noul selectioner propus ar putea sa faca ceva suplimentar fata de predecesorii Stanga, Ghervan, Omer, etc.

Leave a Reply