EXCLUSIV – PREZENTAREA LOTULUI FORMATIEI CSM BUCURESTI PENTRU SEZONUL 2010-2011  SI A TRICOULUI DE JOC. INTERVIU CU ALINA DOBRIN – CEA MAI EXPERIMENTATA JUCATOARE, CASTIGATOARE DE CAMPIONAT MONDIAL TINERET, PRECUM  SI DE CUPA EUROPEANA.

La sfarsitul campionatului din anul 2008-2009, Rapid era singura reprezentanta a Capitalei in Liga I feminina a Federatiei Romane de Handbal. Retragerea singurului sponsor al echipei, Aeroportul International “Henri Coanda”, a bagat clubul giulestean in criza, iar dupa sase luni de neplata a ratelor contractuale, 11 jucatoare si profesorul Vasile Margulescu (care au terminat stagiunea pe locul 6), au optat

sa treaca in cadrul clubului CSM Bucuresti.

Dupa un sezon, pur de pregatire in esalonul doi, cu 18TRICOU CSM BUCURESTI victorii din tot atatea posibile, echipa feminina de handbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, condusa de antrenorul emerit Vasile Margulescu – castigator de cupa europeana (printre putinii care au avut puterea sa refuze echipa nationala in trecut), avand la baza un proiect pe termen mediu si lung, se afla in fata unei noi provocari, fiind singura reprezentata a capitalei in prima divizie, dupa retrogradarea Rapidului.

La doar 3 ani de la infiintare (n. 19 iunie 2007), CSM a promovat in premiera si isi propune sa nu se multumeasca doar cu mentinerea in Liga I, ci sa fie o echipa care se va bate pentru locurile de cupa europeana. Avand in experimentata Alina Dobrin – principalul liant intre tineretea multor jucatoare din lot si dorinta de performanta, in Avadanei Elena si Nicolae Cristina – doua extreme de certa valoare, cu o bogata experienta europeana, in Cruceanu Andreea – un inter centru pe care au pus ochii multe echipe de top, dar si o sustinere materiala, constant buna si in primul rand un proiect – condus de Valentin Samungi, fata de alte echipe, care resimt criza economica, formatia bucuresteana, se anunta una dintre candidatele serioase la participarea in viitorul sezon european, inca de la prima aparitie in esalonul I. In plus, relatiile de joc s-au perfectionat, iar lotul s-a imbunatatit.

Dupa 11 zile de cantonament pentru acumulari fizice, efectuatALINA DOBRIN - 170 cm, 68 kg, 35 ani - CSM Bucuresti la munte, fetele s-au intors la Bucuresti si isi continua antrenamentele fara minge pana in prima jumatate a lui august. In ciuda faptului ca are 35 ani, Alina Dobrin (campioana mondiala de juniori si tineret cu Romania si castigatoare de cupa europeana cu Rapid) se pregateste cot la cot cu tinerele jucatoare si continua, cu aceasta noua provocare, sa ii fie alaturi celui care i-a marcat aproape intreaga cariera – mentorul Margulescu. Ea a aceptat sa vorbeasca in exclusivitate cu eurohandbal.ro, de proiectul bucurestean in care este implicata, ATENTIE! din placerea de a “JUCA HANDBAL!”

Site: Cum se simte Alina Dobrin la o nou promovare si provocare pe prima scena handbalistica?

Alina Dobrin: Ma simt bine, ca in 1994, cand am promovat ultima oara cu RATB. Speram sa facem o figura frumoasa in noul sezon, pentru ca in esalonul secund, totul a fost mult mai simplu.

Site: Echipele cum ti se par, fata de ultimele sezoane, cand ai activat pe prima scena?

Alina Dobrin: Este un campionat echilibrat, in care se evidentiaza Oltchim evident. Este echilibrat, dar nu foarte valoros, cu multe echipe sensibil egale.Poti sa castigi sau sa pierzi cu oricare dintre ele, in afara Valcei. Dupa pararea mea, nici o echipa nu este de neinvins.

Site: Cum te motivezi pentru inca un sezon de liga I la 35 ani, dupa ce ai castigat medalii de aur cu Romania la tineret si junioare la CM si o cupa europeana cu Rapid?

Alina Dobrin: Pentru mine, sportul este in acest moment un hobby, pentru ca eu si muncesc. Este un lucru pe care il fac doar din placere acum. Nu exista recompensa materiala pentru mine, ci continui sa “JOC HANDBAL!” doar pentru ca il iubesc pe acest sport, de peste 22 ani de cariera in el si nu pot sa ma despart de aceasta dragoste!

Site: Cat crezi ca o sa mai stai aproape de aceasta “dragoste”?

Alina Dobrin: Nu stiu chiar nu stiu…Deoarece zic in fiecare an ca este ultimul pe teren. Dar datorita acestor fete, sunt aici si bineinteles a d-lui profesor V.Margulescu, care ma motiveaza mereu – imi spune in fiecare sezon sa dau totul, ca poate este ultimul din cariera; continui si in acest sezon. Important este ca ma simt bine si c sunt de folos echipei. Am foarte multi ani de cand colaborez cu margulescu. De la 16 ani, practic intreaga mea cariera! Mai putin 3 ani de juniorat, care i-am petrecut, culmea!, tot in familie, la sotia dansului.

Site: Cum vezi noul proiect CSM, in viitorul sezon?

Alina Dobrin: Dupa retrogradarea Rapidului, imi doresc ca echipa CSM Bucuresti, sa devina una reprezentativa pentru capitala si pentru campionatul nostru. E destul de dificil, deoarece sunt multe fete in lotul nostru, care nu au foarte multa experienta in liga I ( cu 2-3 prezente pe prima scena si sezonul trecut evoluat in esalonul doi). Am ajuns datorita conjuncturii, la un club frumos, care doreste sa faca performanta si care pe mine personal, m-a incantat, deoarece conducerea lui nu si-a dorit o performanta imediata, cu orice pret. Ne-au prezentat un proiect amplu (avem sase echipe intrate in liga I, de la handbal – doua, pana la volei – doua) si de aceea cred ca este un lucru foarte bun ca se construieste treptat, pentru viitor. Este un proiect benefic pentru handbalul romanesc.

Site: Cum vezi reprezentarea noastra ca tara, pe plan extern?

Alina Dobrin: Romania a fost reprezentata destul de bine in cupele europene, prin 1-2 echipe in fiecare an. Insa, de ceva timp incoace, sint aceleasi jucatoare cu care defilam, din contra, in loc sa aducem (crestem) ceva nou, mai pleaca dintre ele. Astfel, an de an suntem in fata unui campionat din ce in ce mai scazut valoric, ceea ce se vede si pe plan extern.

Site: Puncte tari si mai putin bune, pentru CSM Bucuresti in viitorul sezon?

Alina Dobrin: PUNCTE SLABE: Lipsa de experienta, faptul ca nu avem un 9m foarte puternic, cu care sa abordam partidele dificile.PUNCTE TARI: Prin dorinta acestor fete, prin motivatie si printr-o aparare foarte buna, pe care dealtfel, profesorul Margulescu a perfectionat-o si a aratat-o de atatea ori, de-a lungul timpului, putem face o surpriza frumoasa.

LOTUL CSM BUCURESTI – sezon 2010-2011

(FOTO – incepand cu randul de sus, de la stanga la dreapta, in ordine)